siberfx fazla uğraşmadan birşeyler üretebilmek için en ideal admin paneli sistemlerinden bir tanesi backpack. kendisi lisanssız ve lisanslı olmak üzere bazı kısıtlar haricinde ideal.
Phpartisanmakeuser siberfx hocam kullanimi kolaymi? ve bedave olan surumde normal website olusturmak icin her sey varmj? servere deploy olurken sorun cikarirmi? mesela voyagerler karsilastirila bilirmj?
siberfx Phpartisanmakeuser version 3 den ber bunu kullanıyorum, ne deployunda sorun var, voyager dan çok daha iyi ve o kadar büyük efor sarfetmen gerekmiyor. herşey arrayler halinde ve parametrelerde. üstelik sadece controller tarafında müdahelen gerekiyor. yönetim paneli namına herşeyi sunuyor.
koti42 sineld 😃 😃 Yok be abi 3 tane proje geliştirdim sadece. Oda mecburiyetten fazla esneklik sağlamıyor deliriyorum bazen 😃
Phpartisanmakeuser koti42 filament kariyerim baslamadan bitdi. Serverde assetslerin gozukmesi icin app service providerde vendordakk filament assetsleri import etmek zorunda kaldim 2 mblik css olustu admin cok yavas calisiyor. voyager daha guzeldi
koti42 Phpartisanmakeuser Bende çok kullanışlı bulmuyorum fakat işte hızlı bir admin panel ihtiyacın varsa işini hızlıca görüyor create vb işlemler otomatik
koti42 Phpartisanmakeuser https://depo.logist.com.tr/ https://threatmon.io/admin/login bunların panelleri hep filament oldukça sağlıklı çalışıyor. Hatta geçen gün siber saldırı yedik onda bile etkilenmedi panel kısmı
Phpartisanmakeuser siberfx hocam backpck cok guzel ama relationlari pro versiyonda veriyor ancak. o isleri zorlastiriyor malasef . cok begendim ama boyle problemler insani zora sokuyor. Filamentin sorununu bi coze bilsem aslinda filamentden guzeli yokta. ama napalim yine voyagere donucez malasef
Phpartisanmakeuser koti42 hocam sorun olmazsa eger projeyi sizin serverde calismasini saglayan kisiden ozel olarak her hangi konfugurasyon yapip yapmadigini ogrene bilirmisin? cok merak ettim ben . cunki bu kadar karisik olamaz. tum vendoru ozel olarak providerde sisteme atamak falan. yani normalda localde calisan biseyin serverdede calismasi lazim
mgsmus 3 gün geçmiş. Bu 3 günde frontend, auth, veri tabanı gibi kısımların çoğunu bitirmiş olurdum 🙂
Phpartisanmakeuser mgsmus hocam siz ustadsiniz )) ben yazarimda ama paket gibi admin panel nasil kurucam onu bilmiyorum. laravelde paket gelistirmedim hic. cunki dinamik admin panel ollursa herdefasinda copy paste yapamam projelere illa bi paket olmali terminalden yuklenmeli. dogrumu?
koti42 Phpartisanmakeuser Yok canlıya alan benim 😃 direk git fetch all yapıyoruz vds sunucusunda git'den aldığımız şekilde config ayarlarını yapıyor çalıştırıyoruz
Phpartisanmakeuser koti42 ilginc . ben git push yaptim sonra serverde git pull yapip composer update npm update sonra npm run dev yaptim calismadi filament assets. ardindan vendor falan dosyasini manuel olarak replace etmeyi denedim yine olmadi vite dan webpack mix e gecit yaptim yine olmadi. en sonunda tum vendordakklari kendim attim sonra calisti normal degil
mgsmus Phpartisanmakeuser Sunucuda neden npm run dev yaptınız? npm run dev geliştirme ortamını (dev, development) başlatmak için, bilgisayarınızda yapmanız gereken bir işlem. Sunucuda build alacaksınız, npm run build.
mgsmus Phpartisanmakeuser Sunucuda composer update ve npm update de yapılmaz; composer install ve npm install yapılır. Bu da yanlıştır umarım.
Phpartisanmakeuser mgsmus hocam yuksek bilginize siginarak bende sunucuda php7.4 default olarak php versiyonu ama 8.1 8.2 de vsr ve php8.1 artisan yaparak calisir. ben composer json icine configde php 8.1 surumunu kullan yazmama ragmen composer install yapinca php8 gerekli ama sende 7.4 calisiyor hatasi aliyorum. buna ne yapa bilirim