Laravel Türkiye Discord Kanalı Forumda kod paylaşılırken dikkat edilmesi gerekenler!Birlikte proje geliştirmek ister misiniz?

alihankoc merhaba, eposta gönderdim geri dönüş yapmadınız. Kavacık bölgesinde ikamet ediyorum.

remote çalışma imkanı var mıdır?

Para kazanmak için ya büyük firmalar ya remote ile büyük firmalar ya da kendi işini kurmak gerekiyor. Bende bulunduğum şehir de 2.500 teklif eden teknokente içimden beni mi yiyorsunuz dedim yazık yani. Büyük firmada yok bulunduğum şehirde. Seniora düşündükleri maaş bu şekilde. Turkcell gibi sağlam şirketler hakkını veriyor ama ya şehir ya ülke değiştirirsen o da.

Şimdi yurtdışına gitmek bir seçenek ama aleyhlerinde çok iş yapınca da o seçenekte iptal oluyor.
    Bir projeyi yapıp bunu tutundurup kazanmakta girişimcilik ile insan ilişkileri ile alakalı yazılımdan daha çok. Yatırım almak fon toplama durumları.
    Bu nedenle adamların eleman yok demesi beni çılgına çeviriyor.
    Müşteri mevzsuna gelince ben zaten konuşmalardan anlıyorum az çok gidişatı bazı müşteri tiplerine hiç bulaşmam ama genel ortalama 1500 liradan ibaret o da değeceği düşünülürse.

• ac1919

Seviye 61
        • Düzenlendi

hackerman dostum soylediklerinde haklilik payi olabilir ama sende cok olumsuz konusuyorsun bu kadar moral bozmaya gerek yok yetenekli adam gider hakkini alir. Sen yetenekliysen sana baslangic 6 bin verseler baska sehirde olsa gitmeyecek misin ? Tabiki gideceksin. Piyasa cok iyi degil ama negatif enerjini dagitma bence bu kadar yazilim piyasasini bitirdin bi karizmamiz var iyice amele isine baglamissin.

ac1919 Malesef öyle karizması olan taraf büyük müşterilere ulaştıktan sonra geliyor. Herkes o kadar şanslı değil ya da kapağı iyi bir yere atmak gerekmekte. Yazılımcı küresel bazda "zengin adam" demek aslında. En kazandıran mesleklerden biri bilindiği üzere. Hatta doktor maaşını geride bırakacak bir meslek varsa onlardan biri. Ama etmende çok fazla. Aç kalanda var bu sebeple. Ama istanbul içinde iyi bir geliştirici aç kalmaz ben daha küçük şehirlere nazaran söyledim bazı şeyleri. Fizikçilere az çok benziyor Türkiye de fazlaca değersizler ve iş bulmakta zorlanırlar. Ama negatif enerjiyi yaymamam gerektiği konusunda haklısın fakat sende olumlu şeyler söylersen sağlıklı ilerlemiş olabiliriz diye düşünüyorum. Bilgiler birleşir ve daha tutarlı bir sonuç ortaya çıkar.
          Allah'a şükü ortalamanın fazla üstünde olmama ve uzun yılları geride bırakmama rağmen ben bile gözden geçiriyorum başka sektörleri.

bhdr merhaba dönüş sağlanmıştır.

• bhdr bunu yanıtladı.

Yaw boşverin allanı severseniz.İyi adam neye göre kime göre iyi.Herkes bir şekilde para kazanmanın derdinde.
            Ben 3 hafta once frontcu aradım.İstedikleri maasa bak 15 000 tl isteyeni bile vardı.Bakıyorsun 1 temrin yapamıyor.Yok ben bunda iyi değilim yok bakarsam hemen yaparım.Ya bir git..İlk once samimi olacaksın.Türkce kendini ifade edebileceksin.Daha kendini ifade edemiyor adam.Kod yazsan ne yazar.Zaten 100 de 100 kod bilgisine sahip adam aranmıyor.Aradığını bulsun yapsın.

Kurumsal şirket mi dedi birileri.Yok oyle bir şirket.Var olanların it tecrübeleri çok kısıtlı.Türkcell mürkcell bunların icine giren bilir sadece.en az 5 arkadasım girip cıkmıslıgı var..Dedikleri tek şey: LEŞ...
            Herkes çalışan kod istiyor.Backgroundu nasıl geliştirmeye açıkmı? ilkelere uygun mu..yok boyle bir şey..bu developerin alışkanlığı ile ilgilidir biraz.İyi başlayabiliyorsan o kod iyidir.Birde clieata (müşteriye) göre iş yapmayacaksın arkadaş.Bu 2 kere 2 4..Ne apiler gördüm..Yeminle söylüyorum 1 tane rota ismini aklında tutamazsın öyle tutarsız sacma sapan endpointler.Hangi method ne iş yapıyor belli değil.Yazılımcı arıyorsanız hele bu php yazılımcısı ise; 50 kere düşünüp öyle işe alıcaksın.İyisini buluncada istediği maaşı vereceksin arkadaş.

bhdr Tekrar mail atabilir misiniz?

• bhdr bunu yanıtladı.

alihankoc laravelle en az bir proje geliştirmiş yazmıssınız ne bekliyorsunuz onları belirtsenizz keşke açıkcası ben jr ama öyle yazınca başvurayım mı derken bu mesajınızı gördüm. O bahsettiğiniz proje nasıl bir proje olmalı[bir abi olarak bana yol göstermiş olursunuz] hemde şirketler neler bekliyor onu öğrenmiş olurum

2 defa mail atmama rağmen geri dönüş sağlamadınız. Bu kafayla kim ne yapsın sizin ciddiyetsiz işinizi.

11 gün sonra
              sineld, bu tartışmanın sabitlenmesini kaldırdı.
              4 ay sonra