- Düzenlendi
hackerman Açıkçası benim fikrimde Türkiye'de bizim meslek ile ilgili bir odanın kurulmuş olmaması. Dandik bir grafik tasarımcı bile bir logoyu 1500 TL'ye tasarlarken en son oda fiyatları öyleydi şimdi 3000 TL olmuştur heralde. Biz tasarım, kodlama, veritabanı, ngnix optimizasyonu v.s v.s bir sürü iş yaparken 10000 TL'yi zor alıyoruz Türkiye piyasasında. Bende çözümü yurtdışına çalışarak buldum. Piyasada o kadar komik rakamlar dönüyor ki anlatamam. Adam php ile e-ticaret yazmış 750 TL'ye kuruyor. MVC, OOP, PSR-4 hak getire. Şimdi bu adam elemana ne kadar maaş versin ? Nede olsa ben bunu satıyorum ve işimi görüyor diye çoğu firma yeniliklere bile kapalı. Acilen bir oda kurulması gerekli ve çöplerin temizlenmesi gerekli. O zaman firmalarda düzgün rakamlar kazanıp personellerini de doyurabilir düşüncesindeyim. Yani kısacası bazı standartlar getirilmeli ve Ajanslar yasaklanmalı.
Birde şu var bugüne kadar çok büyük firmalara da iş yaptım. Kime test yazılım yapalım desek kimse yanaşmadı Türkiye de çok ayaklar altında bu iş. Açıkçası meslek değiştirmeyi bile düşünüyorum.