Merhabalar,
İstanbul - Beykoz -> Kavacık'ta bulunan ofisimizde çalışmak üzere Laravel bilen çalışma arkadaşı aramaktayız.
Laravel ile en az 1 proje geliştirmiş ve tamamlamış, git kullanmayı bilen adayların bizimle iletişime geçmesi rica olunur.
Merhabalar,
İstanbul - Beykoz -> Kavacık'ta bulunan ofisimizde çalışmak üzere Laravel bilen çalışma arkadaşı aramaktayız.
Laravel ile en az 1 proje geliştirmiş ve tamamlamış, git kullanmayı bilen adayların bizimle iletişime geçmesi rica olunur.
Adam bulamıyoruz gerçekten
Verilen maaş ve olanaklardan olsa gerek. Adam 3-4 bin liraya başka yerde çalışacağıma kendi işimi yaparım diyor
Antalya için arasaydınız hemen başvururdum
Maaş konusunda kişinin tecrübesi önemli.
Şimdi gidip işi yeni öğrenen birine 7-8 bin veremeyiz, ama tecrübeli birine de 3-4 bin veremeyiz.
Tabii işin içinde bizim ihtiyaçlarımız da giriyor biz senior mu arıyoruz yoksa junior mu arıyoruz buna göre başvuruları değerlendiriyoruz..
Bir de şu var, henüz yeni başlamış olup da verilen maaşı beğenmeyip kendi işini yapmaya kalkışan arkadaşlar ister istemez başarısız oluyorlar. Öğrenmeye tahammülü olmayanlar kendi işinde de başarılı olamazlar.
Yanlış anlamayın sizin için kasıt etmedim. Piyasa geneli için konuştum. Ondan dolayı insanların güveni kalmadı. Artık piyasa ne yazık ki freelance olarak götürüyor ve ajans şirketlerindeki altta kalanın canı çıksın mantığı. Bizde personel bulamıyoruz. Hep başvuranlar acemi.
Personel dolu bulamama nedeniniz üçkağıdın çok dönmesi olabilir diye düşünüyorum ne de olsa firmalarda her zaman tecrübe edindiğim şey uzman işi bekleyip stajer maaşı beklentisidir. Bazen biz asgari fiyattan alıp sonra yükseltiyoruz performansa göre diye bahaneler sıralanarak devam eder.
Kimileri yemek bile vermiyor yol masrafını karşılamak bir tarafa.
Böyle olunca bu firmaların attığı oltaya ancak tecrübesiz üni mezunları takılmakta onlarda tecrübesizlikten istenilenleri yapamıyor.
Yurtdışında ise çalışanları kaçırmamak için paraya acımıyorlar. Bu nedenle bulamayanların çoğu küçük firma zaten. Kim neden başvursun kim neden çalışmak istesin zaten beklentilerini yazdıkları ilanlardan görülebiliyor her şey çok net olarak.
Ayrıca yine başka bir senaryoda sürekli çalışan değiştiren firmalar da verim elde edemez benzer gerekçelerle. Elinde tutmak için çalışının bir süt veren bir inek olarak görülmeyip sömürülmemesi önemli gerek maaş yönünden gerekse uzmanlık beklentisi yönünden.
Patron çalışan yerini efendi köle alırsa iki tarafta mutlu olamaz, çok fazla denk geldiğim için buraya sitem etmiş olayım. Uzun yıllar piyasanın içinde biri olarak. Bu nedenle aklı olan geliştiricilerin teknokent firmaları yerine büyük turkcell gibi hakkını verebilecek büyük ölçekli firmalara yönelmelerini tavsiye ederim.
Evet daha üstteki mesajlarda da belirttiğim gibi herkese hak ettiğini veriyoruz, ama hak etmediği maaşı talep edenlere de maalesef yol göstermek durumundayız.
Çalışanların çoğu kendini kaliteli meslektaşlarıyla aynı seviyede görürken, işverenlerin sadece bir kısmı düşük maaş ile çalışan arıyor (çünkü kalifiye personeli düşük ücrete çalıştırmanız çok zordur, istatistiklerin %10-15'lik dilimine girer). Çalışanların çoğu kendisini dev aynasında görürken, işverenlerin az bir kısmı köle arıyor (çünkü sadece kalitesiz personel köle olur, diğerleri işini yapar). Ben 30 senelik çalışma hayatımda bunu tecrübe ettim.
Şu an açık iş ilanımda aradığım personelin önceki alternatifi ile 5 sene çalıştım. Ekibimdeki en yeni arkadaş 2 senelik. Şimdi aradığım personel için gelen başvurulara bakıyorum, laravele dün başlamış arkadaşlar hemen bir üstad ya da potansiyel üstad havasında 5-6bin maaş hayalleri kuruyor. Maalesef öyle bir dünya yok. Ama şu da bir gerçek, alanında cidden tecrübesi olan bir geliştiriciyi de 3-4bine kimse masa başında çalıştıramaz, öyle bir dünya da yok.
Neyse, konuyu güncellemiş olduk. Ağlayan adam piyasanın iyi adamı, piyasanın çok ihtiyacı olan adamı, piyasanın saygı duyacağı kalitede olan adam değildir arkadaşlar. Ağlayan adamın seviyesi az çok bellidir. Herkese hayırlı işler dilerim.
Gelen senior (!) başvurularının %80 i udemy de kurs bitirip kendi blog projesini geliştirmiş adayların başvuruları.
Sanırım kurs başlıklarındaki sıfırdan uzmanlığa mesajlarını ciddiye alıyor yeni nesil gençlik.
https://e-takip.ulusanpatent.com.tr Laravel ve Vuejs ile bir şirkete web sitesi yaptım. Site Restful servisi olarak yapıldı. Migrationlar, modeller, controller yapısı, cron joblar, kuyruklar, mail gönderme, soap ile telefona mesaj gönderme gibi işlemler yapıldı. Asıl olarak Java cıyım ama host alırsa kullanabilsin diye PHP ile geliştirdim
hackerman Açıkçası benim fikrimde Türkiye'de bizim meslek ile ilgili bir odanın kurulmuş olmaması. Dandik bir grafik tasarımcı bile bir logoyu 1500 TL'ye tasarlarken en son oda fiyatları öyleydi şimdi 3000 TL olmuştur heralde. Biz tasarım, kodlama, veritabanı, ngnix optimizasyonu v.s v.s bir sürü iş yaparken 10000 TL'yi zor alıyoruz Türkiye piyasasında. Bende çözümü yurtdışına çalışarak buldum. Piyasada o kadar komik rakamlar dönüyor ki anlatamam. Adam php ile e-ticaret yazmış 750 TL'ye kuruyor. MVC, OOP, PSR-4 hak getire. Şimdi bu adam elemana ne kadar maaş versin ? Nede olsa ben bunu satıyorum ve işimi görüyor diye çoğu firma yeniliklere bile kapalı. Acilen bir oda kurulması gerekli ve çöplerin temizlenmesi gerekli. O zaman firmalarda düzgün rakamlar kazanıp personellerini de doyurabilir düşüncesindeyim. Yani kısacası bazı standartlar getirilmeli ve Ajanslar yasaklanmalı.
Birde şu var bugüne kadar çok büyük firmalara da iş yaptım. Kime test yazılım yapalım desek kimse yanaşmadı Türkiye de çok ayaklar altında bu iş. Açıkçası meslek değiştirmeyi bile düşünüyorum.
remote çalışma imkanı var mıdır?
Para kazanmak için ya büyük firmalar ya remote ile büyük firmalar ya da kendi işini kurmak gerekiyor. Bende bulunduğum şehir de 2.500 teklif eden teknokente içimden beni mi yiyorsunuz dedim yazık yani. Büyük firmada yok bulunduğum şehirde. Seniora düşündükleri maaş bu şekilde. Turkcell gibi sağlam şirketler hakkını veriyor ama ya şehir ya ülke değiştirirsen o da.
Şimdi yurtdışına gitmek bir seçenek ama aleyhlerinde çok iş yapınca da o seçenekte iptal oluyor.
Bir projeyi yapıp bunu tutundurup kazanmakta girişimcilik ile insan ilişkileri ile alakalı yazılımdan daha çok. Yatırım almak fon toplama durumları.
Bu nedenle adamların eleman yok demesi beni çılgına çeviriyor.
Müşteri mevzsuna gelince ben zaten konuşmalardan anlıyorum az çok gidişatı bazı müşteri tiplerine hiç bulaşmam ama genel ortalama 1500 liradan ibaret o da değeceği düşünülürse.
hackerman dostum soylediklerinde haklilik payi olabilir ama sende cok olumsuz konusuyorsun bu kadar moral bozmaya gerek yok yetenekli adam gider hakkini alir. Sen yetenekliysen sana baslangic 6 bin verseler baska sehirde olsa gitmeyecek misin ? Tabiki gideceksin. Piyasa cok iyi degil ama negatif enerjini dagitma bence bu kadar yazilim piyasasini bitirdin bi karizmamiz var iyice amele isine baglamissin.
ac1919 Malesef öyle karizması olan taraf büyük müşterilere ulaştıktan sonra geliyor. Herkes o kadar şanslı değil ya da kapağı iyi bir yere atmak gerekmekte. Yazılımcı küresel bazda "zengin adam" demek aslında. En kazandıran mesleklerden biri bilindiği üzere. Hatta doktor maaşını geride bırakacak bir meslek varsa onlardan biri. Ama etmende çok fazla. Aç kalanda var bu sebeple. Ama istanbul içinde iyi bir geliştirici aç kalmaz ben daha küçük şehirlere nazaran söyledim bazı şeyleri. Fizikçilere az çok benziyor Türkiye de fazlaca değersizler ve iş bulmakta zorlanırlar. Ama negatif enerjiyi yaymamam gerektiği konusunda haklısın fakat sende olumlu şeyler söylersen sağlıklı ilerlemiş olabiliriz diye düşünüyorum. Bilgiler birleşir ve daha tutarlı bir sonuç ortaya çıkar.
Allah'a şükü ortalamanın fazla üstünde olmama ve uzun yılları geride bırakmama rağmen ben bile gözden geçiriyorum başka sektörleri.
Yaw boşverin allanı severseniz.İyi adam neye göre kime göre iyi.Herkes bir şekilde para kazanmanın derdinde.
Ben 3 hafta once frontcu aradım.İstedikleri maasa bak 15 000 tl isteyeni bile vardı.Bakıyorsun 1 temrin yapamıyor.Yok ben bunda iyi değilim yok bakarsam hemen yaparım.Ya bir git..İlk once samimi olacaksın.Türkce kendini ifade edebileceksin.Daha kendini ifade edemiyor adam.Kod yazsan ne yazar.Zaten 100 de 100 kod bilgisine sahip adam aranmıyor.Aradığını bulsun yapsın.
Kurumsal şirket mi dedi birileri.Yok oyle bir şirket.Var olanların it tecrübeleri çok kısıtlı.Türkcell mürkcell bunların icine giren bilir sadece.en az 5 arkadasım girip cıkmıslıgı var..Dedikleri tek şey: LEŞ...
Herkes çalışan kod istiyor.Backgroundu nasıl geliştirmeye açıkmı? ilkelere uygun mu..yok boyle bir şey..bu developerin alışkanlığı ile ilgilidir biraz.İyi başlayabiliyorsan o kod iyidir.Birde clieata (müşteriye) göre iş yapmayacaksın arkadaş.Bu 2 kere 2 4..Ne apiler gördüm..Yeminle söylüyorum 1 tane rota ismini aklında tutamazsın öyle tutarsız sacma sapan endpointler.Hangi method ne iş yapıyor belli değil.Yazılımcı arıyorsanız hele bu php yazılımcısı ise; 50 kere düşünüp öyle işe alıcaksın.İyisini buluncada istediği maaşı vereceksin arkadaş.