Aslında ben tembel adamım.Evet 2002 den beri belki yazılım dunyasındayım ama.Ben de kendimi aslında yazılımcı olarak görmüyorum diyebilirim.Ben aslında genetik mühendisi yada biolog olmak istedim hep.Hala içimde bir hevestir bunlar.Yazılım işini babam beni endüstri mesleğe gönderdi diye seçtim.Bilgisayar bölümü mezunuyum ama sanıyorum 2005-2006 dan sonra bu bilinc oturdu bende.Cunku hayalimdeki mesleği yakalayamacağımı sanırım o anda anladım.Ve hep bu alana yöneldim.
İşin özünde aslında motivasyon kaynağı olarak; Finanse edilip edilmediğiniz yatar 🙂 @mgsmus ile bunun kavgasını çok yapıyoruz biz whatsup özel konuşmalarımız da 🙂 abi ne kadar para kazanıyorsun ve ne iş yapıyorsun.
@mgsmus a baktığında adam resmen christiano ronaldo bu meslekte.Herşeyi yapabiliyor.Ben onun kadar iyi değilim hatta hiç iyi değilim.Ama ben ondan daha iyi satabiliyorum kendimi 🙂 hahaa..kızıcak şimdi bana o 🙂
velhasıl kelam yazılım işi oyle kolay bir iş değil.2 select sorgusu yazan kendini allame hissediyor herhalde bu meslekte.Algoritma bilmeyen adam yazılımcı olamaz.
Platonun bir sozu var bilirsiniz.Matematik bilmeyen buraya girmesin.
Bende katılıyorum o soze.Ama platonu sevmem o ayrı 🙂
Sokrates sözü ekleyeyeyim hemen: Tek bildiğim şey; hiç bir şey bilmediğimdir.
Bu söz beni ateşliyor nedense.Cunku böyle olmak, öğrenme önünde en büyük ateşleyici kavramdır.
Yazılım dünyasında bir şeyleri başarmak istiyorsanız.Kodu kendiniz değil olabildiğince makineye yaptırın.Bunun adına generatörler deniyor.(Kendiniz yazıyorsunuz ama hayat kurtarıyor).Neyse ben 37 yaşındayım.Oyle amele gibi kod yazamam ben artık.O yüzden iyi kod yazabilmek için en once şart.Kendinizi tekrar etmeme kuralıdır.(Dont repeat yourself) bu yüzden; iyi bir motivasyon, başlangıç kitinizin iyi olmasından geçer.Yoksa aynı şeyleri tekrarlamak bir yere kadar sizi götürecektir ve ondan sonra down olacaksınız.
Saygılarımla