Laravel Türkiye Discord Kanalı Forumda kod paylaşılırken dikkat edilmesi gerekenler!Birlikte proje geliştirmek ister misiniz?

Herkese merhaba,

Bu yeni çıkan m1 işlemciye sahip macbook air'lardan almak istiyorum ama o kadar parayıda internet üzerinden yatırmak istemiyorum 16gb configrasyonlu halini parekende alabileceğim bir yer var mı arkadaşlar ? İstanbuldaki retail mağazalarda satışı var mı ?

Teşekkürler

mgsmus Bu mağazaya sormuştum parakende satışı yokmuş ayrıca stokda gözükmüyor 🙁

mertefe Ben de ekran kartı bakıyorum RTX 3080, 25 ile 35 bin TL arası. Kafayı iyice sıyırıp 24 ya da 36 ay kredi çeksem alırım belki 😅 Gerçi senin foto bende para var stok yok diyor, bulursan bas gitsin, tek çekim babaa 😂

mgsmus Haahah eyvallah 😂, Bakalım belki rtx 3060 lı monster tulpar t7 alırım. oda ön siparişte

mgsmus şimdi böyle düşününce benimde gözüme yeni macbooklar bayağı ucuz geldi 😊.

14 gün sonra

Benim için asıl önemli olan, Apple ile işbirliği yapmayan üçüncü taraf programlarını engellememesidir. Sonuçta, video düzenleme benim ana gelirim. Bazen pek popüler olmayan çeşitli programları kullanmak zorunda kalıyorum. Örneğin, sokakta çalışırsam, bu programı kullanırım https://www.movavi.com/tr/screen-recorder/ . çünkü işimi buluta kaydetmenize izin verir. Bu özellikle başka bir şehirdeyken kullanışlıdır. Bu nedenle, bu yeni Macbook Air'i satın alırken, bu uygulama ile uyumluluğunu bir şekilde test etmeniz gerekecek. Gerçekten her şeyin istediğim gibi olmasını umuyorum.

mgsmus Sevgili madenciler sagolsunlar, ekran kartı piyasasını bellediler 🤣

Ben aldım 30 bin tl.Apple store mağazasına gittim en iyisini aldım.8 core 9(m1) işlemci ,16 gb ram ddr4 .1 tb harddisk.
        bayıldım verdim..ama hic pişman değilim.cunku macbooktan başka bilgisayar kullanamıyorum.O yüzden farz olan bireydi benim icin ve aldım..bence dusunmeyin sizde.

Vatan bilgisayara 16gb lık macbook air'ler gelmiş @sineld hocam sizce 16gb ram 512ssd olan macbook air mı yoksa 16gb ram 256ssd olan macbook pro'yumu tercih etmeliyim video render işlerim yok.

Eğer sürekli taşıyorsanız air, onun dışında pro.

sineld hocam aynen oyle.30 bin oldu ama vallahi arkama bakıpta niye bu kadar para verdim demedim.
          Kurusuna kadar hakeden bir pc...

bir ay sonra

Selamün Aleyküm herkese, Allah'ın izni ile yeni macbook'u aldık. 🙂 Windows'tan geçince sudan çıkmış balığa döndüm. Geliştirme ortamını hazırlıyorum lakin phpstorm'da bir yavaşlık var gibi index işleminde işlemci 95+°C'lere çıktı arayüz baya bir dondu. Index bittikten sonra açıldı ama arayüz hala laglı gibi ağır çalışıyor gibi.

Model : Macbook Air M1 16gb Ram

• mgsmus

Seviye 1384
            • Düzenlendi

mertefe Hayırlı olsun. PhpStorm'un normal sürümünü kurduysanız EAP sürümünü kurarak deneyin bir de ya da tam tersini yaparak.

mgsmus

Teşekkür ederim. Lisansım vardı m1 için olanı indirmiştim birde EAP deneyim.

sineld Mesajınız için teşekkür ederim hocam, zaten node_modules ve vendor exclude da gözüküyor belki ilk indexten sonra kendi eklemiştir. ben extra olarak deployment altındaki option kısmında node_modules ekledim. Typing yaparken çok sıkıntı yok gibi emin değilim. ama sol taraftaki klasör ağacı yukarı aşağı yaparken yavaşlıyor. akıcı değil.

Edit : Bu node_modules'ün proje ağacında gözükmemesi gerekmiş sanırım. eski laptopumda gözükmesine rağmen sıkıntı olmayan ve kasmayan proje ağacı m1'e göre build edilmiş phpstorm'da neden kasar anlamadım.

Edit 1 : Exclude edilmişleri gizleme işlemi proje ağacının tepesindeki dişli işaretinden yapılabiliyormuş. vendor klasörü turuncu değil ama exclude da gözüküyor.

mertefe

Hayırlı olsun yeni macbook'unuz.Güle güle kullanın.Phpstorm ilk indexinde rami biraz sömürür.O yüzdendir.
                Tekrar hayırlı olsun.İyi kodlamalar.