Ben şuanda aktif olarak Woocommerce kullanıyorum. Çok karmaşık ürünleriniz, kampanyalarınız vs. yoksa Türkiye şartları için mükemmel diyebilirim. Geliştirdiğim eklentilerle çok daha kullanışlı oldu. Fatura yazdırma, kargo fişi yazdırma gibi eklentiler hazırladım. Woocommerce ile şimdilik gayet mutluyuz.
www.pazence.com
İşe birde sizin SAAS sisteminiz açısından bakarsak, kiralamalı bir hizmet oluşturmak, ödemelerini düzenli almak oldukça zahmetlidir. Hangi hazır e-ticaret yazılımını kullanırsanız kullanın işiniz çok, onu baştan söylemek lazım. Tabi her şey otomatik olmasın siparişi alayım, ödemeyi alayım sonra kurulumu yaparız diyerek manuel ilerlerseniz Woocommerce kurulumu 10 dk!

Sistemi oturttuktan sonra gerçekten bir e-ticaret sistemini ayağa kaldırmak 10dk'nızı alır. Ama o zamanda tam anlamıyla bir SAAS olmuyor.
Sermaye varsa en güzeli tabiki, shopify benzeri bir saas geliştirmektir. Eğer bu yolu tercih ederseniz oldukça detaylı bir proje sizleri bekliyor olacaktır. Detaylar hakkında fikir sahibi olmak için, oluşturduğum ama henüz devam edemiyor olduğum e-ticaret paketinin örnek fonksiyonlarının listesine göz atabilirsiniz.
https://github.com/herkod/herkod-core
Ödeme sistemleri konusu var birde; Müşteriler bir ödeme altyapısı sağlayıcısıyla anlaşmalı. Bu da minimum bir kaç günlük süreç. Gerekli belgeleri alarak ve çözüm ortaklığı şeklinde payu veya iyzico gibi servislerden müşterileriniz adına siz başvuru yapabilirsiniz.