- Düzenlendi
Bende, hem presta hem magento ile uzun sure calistim, Shopify onlarla kiyasalanamayacak kadar iyi bir alt yapi sunuyor ama dediginiz gibi satis oraniniz yuksek degilse ve farkli satis kanallari da kullanmiyorsaniz Maliyetli olur sizin orneginizde 100-150 urun icin maliyeti geregindne fazla.evrend yazdı - PrestaShop incelemeye değer diyorsanız, onuda detaylıca incelerim tabi ki. Blog sistemi, ödeme(havale, kapıda, payu), kargo, Frontend'i Presta için uyarlama noktasında PrestaShop'u tekrar gözden geçireceğim. Yukarıda da bahsettiğim gibi woocommerce ile bu özellikler Türkiye için neredeyse her şeyi ile hazır geliyor. Woocommerce ile nerede tıkanırım henüz kestiremiyorum ama tıkandığım noktada da eklenti geliştirerek aşılır diye umuyorum. Bahsettiğiniz gibi Wordpress eklenti yumağına dönecek gibi olursa oda sıkıntı tabi.
- Gördüğüm kadarıyla Payu kurumsal eklentisi bulunmuyor. İyzico'da entegrasyon mevcut görünüyor.
- Çok ürün olmayacak. 1-2 yıl sonrasında bile varyasyonlar hariç maksimum 100-150 ürünü görmez diye düşünüyorum. O yüzden toplu işlemlerde çok sıkıntı yaşamam herhalde. Ama bir geliştirici olarak. Daha hızlı eklenti geliştirebileceğim modern bir altyapı tabi ki tercih sebebi olacaktır.
- Yeni versiyonlarını beklediğim birkaç teknoloji vardı. (Ionic V.2 Stable, Angular V.2 Stable gibi) PrestaShop 1.7 bunlara eklendi o zaman. Symfony PHP dünyasında fazlasıyla kendisini kanıtladı. Kesinlikle doğru tercih yaptıklarını düşünüyorum. Muhtemelen projeyi symfony ile geliştirmek yerine, Laravel gibi Symfony componentlerinden yararlanarak kendi yapılarını geliştireceklerdir.
- Hook mantığı Prestada nasıl çalışıyor acaba? Laravel'deki event mantığında mı çalışıyor? "XXX" olayı gerçekleşirse şuraya istek gönder biçiminde mi?
Ayrıca cevabınız için teşekkür ederim.
Magento bana gore digerleriyle kiyasladiginizda modifiye edilmesi en zor olan alt yapi, ama cok fazla eklenti bulmanizda mumkun tabi.
http://www.cs-cart.com/ a bakabildiniz mi, son 3 senede 2 ayri yerde kullandik. Cok stabil bir sistem ve surekli gelistirme ve guncelleme destegi mevcut. Ucrestsiz surumu baya bir ozellikle birlikte geliyor. Eger bakmadiysaniz, ucretsiz surumune bi bakin derim. 50 ye yakin Payment gateway destegi var, geri iade, promosyonlar, toplu urun guncelleme, otomatik rest-api olusturma vs hepsi vardi ucretsiz surumde.
Su paketi gecenlerde bir kac yerde bahsederlerken duydum, denemedim ama bir bakabilirsiniz, olumlu seyler okumustum
https://aimeos.org/integrations/laravel … e-package/
Kolay Gelsin.