Laravel Türkiye Discord Kanalı Forumda kod paylaşılırken dikkat edilmesi gerekenler!Birlikte proje geliştirmek ister misiniz?

Merhabalar Laravel 11 ile sorunsuz bir şekilde bir proje oluşturdum. Bu projemi diğer iki projem gibi (onlar laravel 10) digital ocean'da yaınlamak istedim ancak bazı hatalar alıyorum. Ekrana yazan:
SQLSTATE[HY000] [2002] Connection refused (Connection: mysql, SQL: select * fromsessionswhereid= cOtRIjSEYAvXtvNNFckXenpVREw0YOZMSYlmbhsy limit 1)

Log da yazan ise:
[2024-07-25 06:55:53] production.ERROR: SQLSTATE[HY000] [2002] Connection refused (Connection: mysql, SQL: select table_name asname, (data_length + index_length) assize, table_comment ascomment, engine asengine, table_collation ascollationfrom information_schema.tables where table_schema = 'laravel' and table_type in ('BASE TABLE', 'SYSTEM VERSIONED') order by table_name) {"exception":"[object] (Illuminate\\Database\\QueryException(code: 2002): SQLSTATE[HY000] [2002] Connection refused (Connection: mysql, SQL: select table_name asname, (data_length + index_length) assize, table_comment ascomment, engine asengine, table_collation ascollationfrom information_schema.tables where table_schema = 'laravel' and table_type in ('BASE TABLE', 'SYSTEM VERSIONED') order by table_name) at /workspace/vendor/laravel/framework/src/Illuminate/Database/Connection.php:813)
[stacktrace]

Veri tabanı bilgilerimin doğruluğundan eminim

K adi sifre port veritabani adi dogrumu kontrol et.

aeneas Bir kaç kez kontrol ettim. Ayrıca .env dosyasında olmasa dahi bağlanıyor bir projemde silip denedim aynı hatayı veriyor.

onurzdgn Eğer bilgilerin doğru olduğundan eminseniz sunucuda php artisan optimize çalıştırıp deneyin, belki de ayarları önbellekten eski haliyle alıyordur. Ayrıca .env yoksa config/database.php içine bakacağını için orayı da kontrol edin. MySQL host localhost değil de uzak bir host ise ip adresinizin erişime izni olduğundan emin olun.

mgsmus Denedim malesef sonuç yine hata verdi. Hata:
        `
        In Connection.php line 813:

SQLSTATE[HY000] [2002] Connection refused (Connection: mysql, SQL: select table_name as name, (data_length + index_length) as si
        ze
        , table_comment as comment, engine as engine, table_collation as collation from information_schema.tables where table_sche
        ma = 'laravel' and table_type in ('BASE TABLE', 'SYSTEM VERSIONED') order by table_name)

In Connector.php line 65:

SQLSTATE[HY000] [2002] Connection refused
        `

onurzdgn Bir tane php dosyası kullanarak da deneyin:

<?php

$host = 'localhost';
          $db = '';
          $user = '';
          $pass = '';

$pdo = new PDO(sprintf('mysql:host=%s;dbname=%s;charset=utf8mb4', $host, $db), $user, $pass, [
              PDO::ATTR_ERRMODE => PDO::ERRMODE_EXCEPTION,
          ]);

Nedenini tam anlamadım ama sorunu çözdüm. Diğer iki projem otomatik bağlanırken Laravel 11 ile olan projem otomatik bağlanmadı. 127.0.0.1 yerine uzak bağlantı linkini vermem gerekti