Burası genelde php de belirli bir seviyenin üstündeki kişiler için galiba benim gibi yeni başlayan birilerine pek uygun değil o yüzden bazı soruları sormak bile istemiyorum bana temel php sorularını fonksiyonları vs sorabileceğim kısaca yeni öğrenenler için uygun bir forum önerisi bir tavsiyede bulunabilirmisiniz ?
php Forum önerisi
isset Soruları sorarken biz istediğiniz cevabın Laravel için mi yoksa PHP için mi olduğunu anlamaya çalışıyoruz çünkü ona göre cevap vermemiz lazım. Bunu anlamak için size yönelttiğimiz bazı sorular sizin canınızı sıkabilir ya da sizin "sen daha PHP bilmiyorsun Laravel forumlarında ne işin var" gibi şeyler düşünmenize neden olabilir. Eğer öyle bir imaya kapıldıysanız o benim eşekliğimdir, varsa öyle bir şey özür dilerim ama amacımız kesinlikle öyle bir şey değil. Foruma gelip "SaaS eticaret geliştiriyorum ama kafama bir şey takıldı -> ile => arasındaki fark nedir", "Laravel'de compact ne işe yarıyor" diyen insanlar oldu. Eminim ki Laravel içindeki sınıfları isimlerinden dolayı özel yapılar olduğunu düşünen, ya bunlar normal PHP sınıfı, istediğimi yapabilirim demeyen insan da çoktur. Bunlar gayet normal şeyler, kimse her şeyi bilemez ve herkes bu şekilde başlıyor. Bu tür şeylerin sizi yıldırmasına, farklı şeyler düşündürmesine izin vermeyin. Forumda yazılım ile her türlü soruyu sorabilirsiniz, sadece karşılıklı konuşma ile yazmak faklı şeyler, o yüzden yazdıklarımızla anlatmak istediklerimiz, vermek istediğimiz duygu her zaman aynı olmayabilir. Bir yanlışımız olduysa affola.
Çok özür diliyorum , ben birşey ima etmek istemedim gerçekten tüm kalbimle söylüyorum inanın bazı soruları sormaya utanıyorum , Forumu takip ediyorum burda öyle sorular soruluyorki bu soruların arasında kendi basit sorularımı sorarsam kendimi komik duruma düşüreceğimi ve asıl önemlisi forumu meşgul edeceğim gibi kuruntularım var .
1Milyonİstihdam diye bir sitede harika bir ücretsiz php kursu var onu takip ediyorum biraz beginner seviye ondan dolayı sorularımda haliyel başlangıç seviyesi sorular tekrar özür dilerim haddinden fazla sabır gösterip her sorumu cevapladınız bir kabahat varsa benimdir. tekrar teşekkur ederim
isset Burada hep beraber öğreniyor ve gelişiyoruz.
İstediğiniz soruyu sormaktan çekinmeyin.
Bence bir soru sorarken, tatmin edici ve sağlıklı yorum almanın en kritik yolu, olabildiğince geniş bilgi vermek.
Bazı arkadaşlarımız falanca şeyi çalıştıramıyorum deyip geçiyor.
Halbuki yazılımda bir şeyin çalışmaması, bir çok nedene bağlı olabilir.
Forumda bazı gördüğüm kişiler küçücük bir bilgi kırıntısı bırakıp, bütünü yanıt verecek kişinin çözmesini bekliyor.
Bazen, bir çok nedenden dolayı olabilecek bir hata mesajını bırakıp, gidiyor.
Halbuki olabildiğince geniş pencereden, yapılmak istenen şey verilse, okuyan kişi de meseleyi daha iyi anlayacak.
"Bunu da mı bilmiyorsun" gibi bir yoruma maruz kalmaktan çekinirseniz de, soruyu sorarken başta o konu hakkındaki bilgi seviyenizi belirtmeniz bence yeterli olacaktır.
Böylece soruya cevap verecek kişi, sizin yetkinlik seviyeniz hakkında fikir sahibi olup, ona göre cevap verecektir diye düşünüyorum.
Ben şahsen sıkıntı yaşamadım gayette yardımcı oluyorlar. ama bazı yorumlar da görüyorum laravel sitesine neden bakmıyorsun falan gibi şeyler olabiliyor. Bu yüzden bende çekingenlik yaşamadım değil. Her ne kadar laravelin sitesinde yazssada ordaki yazılanlar aynı hukuk gibi analamak için belli bir seviyede olmak gerekiyor.
Özetle burdan başak bir yere gitmenize gerek yok zaten özellikle laravel ile ilgili olarak yardım bulabileceğin belkide tek yer. Gayet güzel yardımcı oluyorlar @mgsmus tek başına yeter Hakkı ödenmez.
benden daha amatörünü görmedim bu forumda . Geçmişe bakıp ,sordugum sorular içinde öyle sorularımı görüyorumki ve bunlara öyle sabırlı yanıtlar verilmiş , yardımcı olmuşlarki , benim neznimde herbir arkadaşa büyük saygı duymama neden oluyor ,
Hepinizi çok naziksiniz hepinize en içten dileklerimle teşekkur ederim
- Düzenlendi
isset Ya sen demişsin ya iseet yeni başlayan birine uygun değil diye
https://laravel.gen.tr/d/4890-laravel-8-ile-veri-tabanina-kayit-tarihi-ekletme-nasil-yapilir/
benim ilk sorum veri tabanına tarihi nasıl kaydederim olmuştu otomatik kaydetmesine rağmen
Bide bu var tabi
https://laravel.gen.tr/d/4940-veri-tabaninda-degeri-0-olan-verileri-nasil-alabilirim
- Düzenlendi