Çalıştığım projede çok fazla migration dosyası oluşmaya başladı. Modül sayısı arttıkça migration dosyaları da artıyor. Şimdilik ilgili migration dosyalarını birleştirerek kullanıyorum ama ileride migrationların tamamen karmaşa haline geleceğini düşünüyorum. Bu yüzden migrationları klasörlemeye çalıştım fakat bu seferde artisan komutları düzgün çalışmıyor.
Yeni migration oluşturma komutu çalışıyor;
php artisan make:migration create_users_table
php artisan make:migration create_tasks_table --path=database/migrations/task_module
Refresh yada fresh komutu modül dizinindekiler dahil tüm tablolar siliyor fakat yeni oluştururken dizindekileri eklemiyor;
php artisan migrate:refresh
Dizin içerisindeki dosyaların çalışması için yine path kullanıyorum ama bu her klasör için yapmam gerekeceği çok mantıklı gelmedi;
php artisan migrate --path=database/migrations/task_module
Farklı bir path kullanımı ile tüm migration dosyalarını çalıştırabiliyorum fakat bu seferde migration dosyalarındaki tarih prefixlerini görmezden gelerek önce klasörlerin içindeki migration dosyalarını çalıştırıyor;
php artisan migrate --path=database/migrations/*
Hem migrationları klasörlere ayırmak hem de artisan komutlarını eskisi gibi kullanabilmek istiyorum. Bu mümkün mü?