Laravel Türkiye Discord Kanalı Forumda kod paylaşılırken dikkat edilmesi gerekenler!Birlikte proje geliştirmek ister misiniz?
  • Yardım
  • E Ticaret Varyant sistemi hakkında

Merhabalar, bir e ticaret sistemi geliştiriyorum. @mgsmus hocamın bir konusunda veritabanı mantığını çözdüm kendisine çok teşekkür ederim gerçeken aydınlandım özellikle ürün varyant yapısı konusunda. Veritabanı yapısını (ürünler için) oluşturdum. Ürün değil aslında ürün varyantı satılacağı için algoritmamı buna göre kurdum. Ancak kafamda oluşturamadığım bir nokta var bu konuda bir yöntem bulamadım. Döngü içinde döngü gibi bir mantıkla ilerlemek istemiyorum.

Örneğin: Beden ve Renk Seçenekleri mevut. Bedende S ve L, renkte ise Kırmızı ve Mavi var.
Ürün varyasyon sayfasına kaydederken 4 varyant kaydedecek yani;
S beden Kırmızı
S beden Mavi
L beden Kırımız
S benden Mavi

burada bunu tam olarak döngüye boğmadan yapacak bir örnek arıyorum. Var mı yardımcı olabilecek ?

Ben olsam beden ve renkeleri ayrı bir modelde tutar sonra ürünler ile ilişkilendiri bölece ayrı seçenek menüleri açardım. Tek döngüde ilişki üzerinden ne istersem çağırırdım.

mgsmus
      harikasınız hocam çok teşekkür ederim bu şekilde yapacağım.

dsmndhm bende bu şekilde yapıyorum hocam doğru sadece yukarıda söylediğim noktada takıldım bilmediğim bir konu olduğu için. teşekkür ederim.

mgsmus tekrar teşekkür ederim hocam oldu. Harici bir soru olarak buradaki 3 nokta (...) neyi ifade etmek için kullanılıyor?

mgsmus okumuştum ama direk ana noktaya odaklandığım için anlamı kaçırmışım hocam şimdi tekrar dönüp okudum teşekkür ederim 🙂

mgsmus Abi almamiz gereken şeyi kısa ve oz verince oturup e ticaret kodlayasim geldi 🤣

@mgsmus hocam bir sorum daha var, üzerinde defalarca okuyup anlamaya çalıştığım ama pekiştiremediğim bir nokta:

https://laravel.gen.tr/d/3176-urun-ve-urun-detay-tablolarinin-olusumu/42
        bu konuda
        product_attributes (pivot) tablosu ile
        variants tablosunda bir uniqe id gibi birşey mi olması gerekiyor sorgularda eşleştirebilmek için?
        Yoksa SKU kodu üzerinden mi bir eşleştirme ile devam edilmeli?

@mgsmus hocam müsait olunca beni aydınlatabilir misiniz 🙂))

cihanx attribute_id üzerinden variant'a ulaşmak isterseniz evet, variant_attributes gibi bir tablo da gerekir.

4 gün sonra