tailwindin kendi sitesini açmış tüm h1 etiketlerini değiştirmek istesek tek tek gidip tüm h1 leri değiştirmemiz mi gerekiyor böyle css kütüphanesimi olur diyor .
Dökümantasyonda bir başlığı component olarak kaydetmişler , alt tarafı bir başlık sadece bir başlık bunu Component olarak neden bir başlığı kaydersinki diye eleştiriyor .
Bir kere Dökümantasyon sitesinin kaynak kodunu açıp incelemesi yanlış ve mantık dışı incelediği site Tailwindin öğretim amaçlı sitesi showroom'u birçok h1 in farklı stillere sahip olması gayet doğal adamlar bunu göstermenin peşinde olamazlarmı ?
Profesyonel bir uygulamayı açıp incelese o gördüklerini göremez zaten ,
<input type="text" name="price" id="price" class="block w-full rounded-md border-0 py-1.5 pl-7 pr-20 text-gray-900 ring-1 ring-inset ring-gray-300 placeholder:text-gray-400 focus:ring-2 focus:ring-inset focus:ring-indigo-600 sm:text-sm sm:leading-6" placeholder="0.00">
birisi tüm inputlara bunu yazıyosa ya benim gibi yeni öğrenen biridir muhtemelen öğrenmeye çalışıyodur yada koca sitede tek bir adet inputa sahiptir ve bunun style'nı nerede tanımladıgının bi önemi yoktur
profesyonel bir tasarım açtığınızda
@tailwind base;
@tailwind components;
@tailwind utilities;
@layer base {
h1 {
@apply text-2xl;
}
h2 {
@apply text-xl;
}
/* ... */
}
bu listenin uzadıkça uzadığını görüyorsunuz,
Php derslerinin birinde fonksiyonun tanımını yaparken eğitmeninin biri "Fonksiyonlar programda tekrar tekrar kullanılabilen işlevsel ifade bloklarıdır " gibi bir ifadesi vardı ben biraz buna benzetiyorum
@layer base {
h1 {
@apply text-2xl;
}
gibi bir fonksiyonmuş gibi bir style tanımla artık h1 nerde kullanırsan kullan o text-2xl
dır farklı bir durum söz konusuysa h1 kullandıgın yerde istediğini eklemekte özgürdür
bir yerde haklı eyer css e yeni bir özellik gelirse o özelliği kullanmak için yeni bir class oluşturmaları gerekir
Class Properties
underline text-decoration-line: underline;
overline text-decoration-line: overline;
line-through text-decoration-line: line-through;
no-underline text-decoration-line: none;
ve bizde bu classı kullanmamız grekirse tailwindi güncellememiz gerekir . ama bu durum neredeyse tüm kütüphaneler için geçerli değilimi php 9.0 a yeni bir özellik eklendiğinde php 8.1 de bu özelliği kullanabiliyormuyuz yada laravel 5 ile laravel 8 özelliklerini kullanabiliyormuyuz ?
önerdiği css frameworku (Picocss) gerçektende tailwindden 5 gömlek üstün olan bir framework olabilir bundan 2 yıl sonra tüm dünya tartışmasız bi şekilde Picocss nun üstünlğünüde kabul etmiş olduğunu farzedelim , 2 yıl sonra bu videoyu tekrar açın aynı şeyleri tekrar söylerim . kullandığı argümanlar yanlış