Laravel Türkiye Discord Kanalı Forumda kod paylaşılırken dikkat edilmesi gerekenler!Birlikte proje geliştirmek ister misiniz?

Selam güzel bir tailwindcss eleştirisi. Tabi benim css bilgim çok değil ama bence güzel eleştirmiş ayrıca zaten Armağan Amcalar bilgili biri. Videoda tailwindin yaradıcısının yazdığı css eleştirisi ve tailwindin çıkış makalesi olan bir makaleni okuyor ve eleştiriyor.

JavaScript Adam Reacts [CANLI] 9 Mart 2024 Cumartesi - https://www.youtube.com/watch?v=z-m5KZik4ZA
4:41:42 - başlangıç
4:44:46 - 4:49:34 CSS Zen Garden
4:49:34 - 6:57:15 devam - bitiş

Ayrıca güzel bir css frameworku öneriyor (Picocss)
6:58:55 - 7:12:43

Uslup ofsayt o uslup ile tespitleri doğru olsa bile kabul edilemez kaldıki söyledikleride mantıklı değil .

yalcin benim css bilgim pek iyi değil mesela hangi dedikleri mantıklı değil ve neden

tailwindin kendi sitesini açmış tüm h1 etiketlerini değiştirmek istesek tek tek gidip tüm h1 leri değiştirmemiz mi gerekiyor böyle css kütüphanesimi olur diyor .
      Dökümantasyonda bir başlığı component olarak kaydetmişler , alt tarafı bir başlık sadece bir başlık bunu Component olarak neden bir başlığı kaydersinki diye eleştiriyor .

Bir kere Dökümantasyon sitesinin kaynak kodunu açıp incelemesi yanlış ve mantık dışı incelediği site Tailwindin öğretim amaçlı sitesi showroom'u birçok h1 in farklı stillere sahip olması gayet doğal adamlar bunu göstermenin peşinde olamazlarmı ?

Profesyonel bir uygulamayı açıp incelese o gördüklerini göremez zaten ,

<input type="text" name="price" id="price" class="block w-full rounded-md border-0 py-1.5 pl-7 pr-20 text-gray-900 ring-1 ring-inset ring-gray-300 placeholder:text-gray-400 focus:ring-2 focus:ring-inset focus:ring-indigo-600 sm:text-sm sm:leading-6" placeholder="0.00">

birisi tüm inputlara bunu yazıyosa ya benim gibi yeni öğrenen biridir muhtemelen öğrenmeye çalışıyodur yada koca sitede tek bir adet inputa sahiptir ve bunun style'nı nerede tanımladıgının bi önemi yoktur

profesyonel bir tasarım açtığınızda

@tailwind base;
      @tailwind components;
      @tailwind utilities;

@layer base {
        h1 {
          @apply text-2xl;
        }
        h2 {
          @apply text-xl;
        }
        /* ... */
      }

bu listenin uzadıkça uzadığını görüyorsunuz,
      Php derslerinin birinde fonksiyonun tanımını yaparken eğitmeninin biri "Fonksiyonlar programda tekrar tekrar kullanılabilen işlevsel ifade bloklarıdır " gibi bir ifadesi vardı ben biraz buna benzetiyorum

@layer base {
        h1 {
          @apply text-2xl;
        }

gibi bir fonksiyonmuş gibi bir style tanımla artık h1 nerde kullanırsan kullan o text-2xl dır farklı bir durum söz konusuysa h1 kullandıgın yerde istediğini eklemekte özgürdür

bir yerde haklı eyer css e yeni bir özellik gelirse o özelliği kullanmak için yeni bir class oluşturmaları gerekir

Class                Properties
      underline	     text-decoration-line: underline;
      overline	     text-decoration-line: overline;
      line-through	     text-decoration-line: line-through;
      no-underline	      text-decoration-line: none;

ve bizde bu classı kullanmamız grekirse tailwindi güncellememiz gerekir . ama bu durum neredeyse tüm kütüphaneler için geçerli değilimi php 9.0 a yeni bir özellik eklendiğinde php 8.1 de bu özelliği kullanabiliyormuyuz yada laravel 5 ile laravel 8 özelliklerini kullanabiliyormuyuz ?

önerdiği css frameworku (Picocss) gerçektende tailwindden 5 gömlek üstün olan bir framework olabilir bundan 2 yıl sonra tüm dünya tartışmasız bi şekilde Picocss nun üstünlğünüde kabul etmiş olduğunu farzedelim , 2 yıl sonra bu videoyu tekrar açın aynı şeyleri tekrar söylerim . kullandığı argümanlar yanlış

yukarda söyledim mesela Tailwindin kendi sitesinin kaynak koduna bakması bence yanlış

yalcin hatanız var sizin dediğiniz yer

Dökümantasyonda bir başlığı component olarak kaydetmişler , alt tarafı bir başlık sadece bir başlık bunu Component olarak neden bir başlığı kaydersinki diye eleştiriyor .
          6:50:46

ve bunun devamında

tailwindin kendi sitesini açmış tüm h1 etiketlerini değiştirmek istesek tek tek gidip tüm h1 leri değiştirmemiz mi gerekiyor böyle css kütüphanesimi olur diyor .
          6:52:07

orda sitenin dokümantasyonundan örnek göstermiyor inspect açmış sitenin kaynak kodunu gösteriyor hatta diyor ne yani tailwindcss sitesini yanlış mı yapmış o zaman. Sitenin dokümentasyonundan örnek gösterse sizin dediğiniz olabilir basit örnekte verebilirler zor örnekte hatta öğretim amaçlı yanlış sayılabilecek örnekte (fakat saçma bence).

Ve siz 2 saatten çok videonun sadece sonundan örnek verdiğiniz için ben dedim mesela yani kullandığı argümanlar yanlış diyorsunuz mesela hangisi.

@aghabalaguluzade inspecte açsa dokumantasyondanda okusa farketmez bu arkadaş ekranı ikiye bölüp bir tarafta temiz temiz css diğer tarafta temiz temiz html yazmaktan bahsediyor yani kısaca temel css'den bahsediyo ki bunun kötü bir tarafı yok .
          isteyen tailwind kullanır text-white şeklinde yazar isteyen color: rgb(255 255 255); şeklinde yazar , herkes sevicek benimseyecek kullanıcak diye bir kaide yok

text-white color: rgb(255 255 255); ben text-white tercih ediyorum kullanabilmek adına tailwind yükledim severekde kullanıyorum . Kendi adıma bu arkadaşa hak verir ve evet çok doğru konuştuğunu söylersem
          şu aşşagıdaki kodu kendime, başkasına değil kendime açıklayamam

public function phone(): HasOne
              {
                  return $this->hasOne(Phone::class);
              }

ve kendime şöyle demeliyim phpde HasOne diye birşey yok join , innerjoin vs vs kullanmalısın .
          hızını performansını vs vs ölçer şundan şundan dolayı kötü derse anlarım ama yeni bir css özelliği geldğinde tailwindi güncelliyecekmiyiz gbi bi cümle neyse her yiğidin gönlünde bir aslan yatar sonuçta herkes sevecek diye bir şart yok kötüyse kullanılmaz olur biter atla deve değil ya

Siz bu eleştirilere çok fazla takılmayın. Herkesin kullanıp kullanmama konusunda kendince haklı sebepleri vardır. Daha geçen gün birisi LinkedIn'de neden C++ kullanmamalıyız şeklinde yaz paylaşmıştı 🙂 Biz, amaca ulaşmak için her yol mübahtır diyelim.

(Amaç: )

🙂) kesinlikle , sonuçta herşey tamamen duygusal .

Laravel 3 ilk çıktığı zaman kullanma imkanım oldu, o dönem ceviz forumda (RIP) moderatörlük yapıyordum; bunu kullanın güzel şey dedim. O kadar saldıran oldu ki bana o zaman. Neyseki zaman geçtikçe haklı olduğum ortaya çıktı, güzel araçtı ve geliştikçe gelişti.

Önemli olan benim haklı olup olmamam değil elbette, çoğunluk kullanıyorsa, bir yerden sonra siz de adapte olmak zorundasınız, sevin veya sevmeyin.