Laravel Türkiye Discord Kanalı Forumda kod paylaşılırken dikkat edilmesi gerekenler!Birlikte proje geliştirmek ister misiniz?
  • YardımSQL
  • Navicat 2002 - Can't connect to server on '95.xxx.xxx.xxx' (36) Hatası

Herkese selam, ne yaptıysam çözemediğim hatalardan biri daha 🙂
Navicat kullanabilmek için dedicated sunucumuzda cpanelden remote mysql'a ip adresimi tanımladım
CSF'den allow ip olarak kendi ip adresimi veriyorum (bunu verdiğimde nedense 10 saniye süren connection hatası 1 saniyede geliyor)

Ne yaptıysak bu hatayı çözemedik, sitelerin veritabanlarını navicatte yönetmek istiyoruz. Daha önce bu tarz bi sorun yaşayan oldu mu? Ne eksiğimiz olabilir acaba?

beyondelayer, başlığı Navicat 2002 - Can't connect to server on '95.xxx.xxx.xxx' (36) Hatası olarak değiştirdi.

Saatlerce uğraştığım şeyi konu açınca çözdüm 😃

mysql my.cnf içerisinde skip_networking diye bi alan var bu olduğu zaman dışarıdan bağlantılara kapalıymış bunu # ile yorum satırı haline getirdim ve sonrasında port = 3306 diye tanımlama yapıp reset attım, firewall falan varsa (bende csf vardı) onada kendi ipmizi tanımlarsak çözülüyor

mgsmus Ne oldu abi tam anlayamadım engin bilgilerinden faydalanmak isterim 😃

mgsmus Yenilerden kullandığınız bişey var mı veya ne tavsiye edersiniz acaba? Benim sunucuda biraz sorun var abi timeout atıp duruyor canlıda çalışırken sürekli gir çık baya zorlanıyordum böyle hep elimin altında diye kurdum açıkcası. Birde datagrip var ama onu navicat kadar sevemedim 🙂