mgsmus Detaylı açıklama için çok teşekkür ederim abi, maalesef embed tarafını kullanamıyoruz bir video player tasarladık onun içerisine direkt link olarak veriyoruz. Biraz inceledim sizin dediğinizden yola çıkarak aslında benim zaten kendi name description alanlarım var o yüzden bu alanlara hiç ihtiyacım yok o yüzden videos tablosunda sadece id, vimeo_id ve cover_image alacağım.
Sizin dediğinizden yola çıkarak bir deneme yaptım şöyle videoya ulaşabiliyorum id ile (örnek)
$videoId = $lesson->video->vimeo_id;
$request = Vimeo::request("/videos/{$videoId}", [], 'GET');
$video = $request['body']['files'][0]['link']; // bunuda <video> tagının içerisine verince çalıştı
Birinci yol olarak yeni yüklenen videolar varsa lessona videoyu eklemeden önce bir butonla ajax isteği yaparak videoları senkronize yapsam, var olan idleri es geçip yeni varsa sadece onları eklese, video select modalının içerisine direkt videos tablosundaki verileri basabilirim. Birde cron job tanımlarsam hem adminden bir butonla videolar anlık sync olabilir hemde cron çalışır. Sizce bu yol iyi mi?
İkinci yol olarak ise modal açılırken yine ajax ile istek atıp arkaplanda güncellemelerle birlikte güncellenmiş sonucunu göstertmeyi deneyebilirim diye düşündüm.
İlginiz içinde minnettarım çok sağolun 🙏🏻