aghabalaguluzade Şimdi sizden işe alan biri olarak tavsiye almak istiyorum. Beni işe almanız için ne yapmam gerekirdi. Bana ne tavsiyeler verirsiniz ki ben onları yaparsam beni işe alasınız.
Beklentim üst düzey bilgi değil ortama uyum sağlama kabiliyeti ve kaygıdır.
Ortam dediğim yazılım dilidir, frameworktür, insan ilişkileridir, iş hayatıdır, zihnin maruz kaldığı şeylerdir vs... Teknik anlamda, Go yazarken Go'nun önerdiği yolu; Laravel yazarken Laravel'in önerdiği yolu takip eden insanlarla çalışmak isterim. Bu insanlar ortama uyum sağlamayı başarabilen insanlardır. Doğada hayatta kalanlar, uyum sağlamayı başarabilenlerdir.
Kaygı konusunda ise; kod kalitesi, güvenlik, performans, zaman gibi kaygıları olsun isterim. İşini severek yapan, işine ciddi yaklaşan her insanın kaygıları olur. Yaptığın şeyden kaygı duymuyorsan ya işini severek yapmıyorsundur ya da ciddiye almıyorsundur. Ayrıca kaygı, sizi birkaç adım ötesini düşünmeye zorlar.
Bu ikisine sahipseniz hayatta kalırsınız, gelişirsiniz, her yerde iş bulursunuz, herkes sizinle çalışmak ister, kimse sizden vazgeçmek istemez. Bunlar tecrübe ile birleşince de dengeyi görmeyi öğrenirsiniz, kararlar almaya başlarsınız ve bir bakmışsınız etrafınızdaki insanlar sizi lider olarak görmeye başlamış...