aghabalaguluzade Video içerikli site yaptığımızda videoları kendi sunucumuzda, vimeo, youtube da barındıra biliriz. Fakat dizi veya film sitesi yaptığımızda nasıl oluyor bu işler. Barındırma, telif ve diger işler.
mgsmus aghabalaguluzade ChatGPT'ye sordum, "Videoları öz serverinizdə saxlasanız ya da siz yükləsəniz sizi hopladırlar." dedi 🙂
mgsmus aghabalaguluzade Bu tür yerler şikayet gelince "ben videonun linkini internetten buldum" deyip kaldırıyorlardır büyük ihtimalle ama yine de böyle şeylere bulaşmamak lazım. Bence dolaylı yollardan suç işlemiş ve suç işleyene yardımcı olmuş oluyorsunuz, hukuk ne der bilmem...
aghabalaguluzade mgsmus nasıl yaptıklarını hep merak etmişimdir. Türkiye'deki birçok korsan site birbirine benziyor, hatta birçoğunun frontend stili bile aynı, acaba tek bir adam mı hepsinin sahibi diye hep merak etmişimdir. Ama korsan izleyende çok kapatılsa bile yine de açılıyorlar. Aklıma bu video geldi https://www.youtube.com/shorts/dB9bAsHLBio
manfromandrei benim şöyle bir çılgın projem vardı eskiden dosyaları ben kendi sunucumda tutmak yerine, 2 şekilde: torrent magnet linklerini kullanarak front tarafta "webtorrent" ile filmleri izletmek yine aynı şekilde magnet linkleri kullanarak ama bu sefer video'yu request gelince server tarafında indirerek kullanıcıya ulaştırmak ama bu seçenek biraz pahalı olacak gibi