Merhaba bir projemde JQGrid tablolama kullanıyorum. Tabloda bulunan verinin raporlamasını yapıyorum. Tabloya kullanıcı tarafından girilen veri ondalıklı bir sayı olabiliyor (Örn. 100.254,698 veya 100.000,00) gibi ben bu verilerin gösterimini ön yüzden 100.254,698 veya 100.000,00 bu şekilde gösterebiliyorum tablom bu işlemi yapıyor ancak raporlama yaparken veritabanından gelen veriyi basamak ayraçlarını ekletemiyorum. Veritabanından gelen veriler genellikler 100000 veya 100254.698 formatında oluyor. Bu formatta gelen bir veriyi yuvarlama işlemi yaptırmadan yani küsüratları yuvarlamadan basamak ayraçlarını koymak istiyoruım nasıl yaparım?
if ($hakedis->dosya->coklu_endeks == '0') {
$veriler = [];
foreach ($hesaplar as $hesap) {
$veri = [
'ISIN_ADI' => $hakedis->dosya->isin_adi,
'HAKEDIS_NO' => $hesap->hakedis->hakedis_no,
'HAKEDIS_TUTARI' => $hesap->hakedis_tutari.' ₺',
'FF_TUTARI' => $hesap->ff_tutari,
'ITIBAR_TARIHI' => $hakedis->hakedis_itibar_tarihi,
'GUNCEL_ENDEKS' => $hesap->guncel_endeks,
'TEMEL_ENDEKS' => $hesap->temel_endeks,
'TESLIMAT_TARIHI' => $hesap->fiili_teslim_tarihi,
];
$veriler[] = $veri;
}
$templateProcessor = new TemplateProcessor('storage/word_sablonlar/fiyat-farki-motoru-tek-endeks-raporu.docx');
$templateProcessor->setValue('ISIN_ADI', $veri['ISIN_ADI']);
$templateProcessor->setValue('HAKEDIS_NO', $veri['HAKEDIS_NO']);
$templateProcessor->setValue('ENDEKS_ADI', $endeksAdi);
$templateProcessor->setValue('ITIBAR_TARIHI', trDate($veri['ITIBAR_TARIHI'], false));
$templateProcessor->setValue('FF_GENEL_TOPLAMI', turkParaFormatinaCevir($ff_tablo_toplam));
$templateProcessor->setValue('HAKEDIS_TOPLAM_TUTAR', turkParaFormatinaCevir($hakedis_tablo_toplam));
$templateProcessor->cloneRow('HAKEDIS_TUTARI', count($veriler));
$satir = 1;
foreach ($veriler as $veri) {
$templateProcessor->setValue('FF_TUTARI#' . $satir, $veri['FF_TUTARI']);
$templateProcessor->setValue('HAKEDIS_TUTARI#' . $satir, $veri['HAKEDIS_TUTARI']);
$templateProcessor->setValue('GUNCEL_ENDEKS#' . $satir, $veri['GUNCEL_ENDEKS']);
$templateProcessor->setValue('TEMEL_ENDEKS#' . $satir, $veri['TEMEL_ENDEKS']);
$templateProcessor->setValue('TESLIMAT_TARIHI#' . $satir, trDate($veri['TESLIMAT_TARIHI'], false));
$satir++;
}
}
Yukarıdaki kodda raporlama işlemi yaptırıyorum burada hakedis_tutari verisinin basamak ayracı eklenmesi gerekiyor.
number_format($hesap->hakedis_tutari, 2, ',', '.') . ' ₺'; gibi fonksiyonlar denedim ancak bunlar virgülden sonraki basamakları yuvarlama işlemi yapıyor bana değeri olduğu gibi sadece basamak ayracları eklenerek getirmesi gerekiyor. Nasıl bir yol izlemeliyim