Laravel Türkiye Discord Kanalı Forumda kod paylaşılırken dikkat edilmesi gerekenler!Birlikte proje geliştirmek ister misiniz?

Ben tailwind.css kullanıyorum ancak genel olarak sormak istediğim Css de grid mi flexmi kararıını/seçimini nasıl yapıyorsunuz ?

Flex bir div içinde grid kullanmak yada Grid içindeki alt elemanlarda flex kullanarak hibrit bişiler ortaya çıkarmak hakkında ne düşünüyosunuz ?

• yalcin Genişliği content içeriğinin belirleyeceği, emin olamadığımız yerlerde FLEX öneriliyor genelde.
    Daha belirli sabit yapılarda GRID.

Sizin verdiğiniz örnekte gayet güzel bence ana hatları belirlemeniz.

Ama illa şunu kullanacaksınız diye bir kural da yok aslında. Flex'e daha hakimseniz, full Flex gitmenizde de hiç bir sakınca yok.

Yanıt için teşekkürler . Daha önce izledim ,ben sizler nasıl yapıyorsunuz diye merak etmiştim .
verdiği örnekler hemen hemen benim kullandığım tarzda .
ana hatları grid ile belirliyorum

<div class="grid grid-cols-1 lg:grid-cols-3 xl:grid-cols-4 gap-5 mb-5">`
        <div class="flex items-center justify-between mb-5">

şeklinde alt elamanları flex ile devam ediyorum . Videoda hemen hemen buna yakın bişey söylüyor , tekrar tesekkürler

• BoraN7

Seviye 132
      • En İyi Yanıtyalcin tarafından

yalcin Genişliği content içeriğinin belirleyeceği, emin olamadığımız yerlerde FLEX öneriliyor genelde.
      Daha belirli sabit yapılarda GRID.

Sizin verdiğiniz örnekte gayet güzel bence ana hatları belirlemeniz.

Ama illa şunu kullanacaksınız diye bir kural da yok aslında. Flex'e daha hakimseniz, full Flex gitmenizde de hiç bir sakınca yok.

Evet kesinlikle haklısın. tesekkürler

İkisinide birlikte kullanmak, çoğu zaman daha mantıklı oluyor.

8 gün sonra

Grid kullanımı hakkında gerçekten çok iyi bir anlatım var , paylaşmak istedim . "bir işi iyi yapmak nedemek " in tam olarak karşılığı . Tailwindle alakası yok , sanırım tasarımcı bir arkadas iyi seyirler
      https://www.youtube.com/watch?v=f5QLJqH7Ojk

Paylaşım için teşekkürler @yalcin. Gerçekten çok güzel ve detaylı bir anlatım.