1- Performans ve ömür açısından kesinlikle macbook tercih etmelisin.
2- Ekip olarak çalışırken işletim sisteminden çok çalışma ortamı ayarlarınız önemlidir, bunun için config dosyaları vs oluyor genelde o şekilde halledebiliyorsunuz.
3- Yaızılım araçları 2 işletim sistemi içinde ücretli ve ücretsiz olarak ayrılırlar, sadece windows tarafında crack kullanım yapılıyor fakat bunu kesinlikle tavsiye etmiyorum.
4- İlk bir kaç gün zorlanırsınız fakat sonrasında çok daha rahat kullanacağınızı düşünüyorum.
Bende 13inch m1 macbook pro kullanıyorum, 16gb ram ve 256gb ssd modele sahibim. Cihaz 2 yıllık ve performans açısından henüz hiç problem yaşamadım. 2 yıl içinde muhtemelen macos güncellemesi haricinde bilgisayarı kapatmadım bile. Pil konusunda eğer zorlayacak bir uygulama açmazsam sanırım 15 saati geçiyor. Ekosistem olarak zaten diğer apple cihazlarıyla beraber kullanacaksanız çok daha rahat edersiniz. Eğer oyun oynama alışkanlığınız varsa maalesef size göre bir cihaz değil çünkü macbook geçince oyunlardan vazgeçmek zorunda kalıyorsunuz. Eğer tercihiniz macbook olursa, kesinlikle 512gb ssd 16gb ram versiyonunu öneririm, çünkü 256gb yetersiz kalıyor bir süre sonra.