Laravel Türkiye Discord Kanalı Forumda kod paylaşılırken dikkat edilmesi gerekenler!Birlikte proje geliştirmek ister misiniz?

Merhaba, react ile bir proje geliştirmek istiyordum. Larave breeze paketine rastladım ve kullanmaya başladım. Fakat aklıma takılan bir şey var. Normalde react app kurduğumuz zaman package.json dosyasında react paketleri dependencies, build için kullanılacak paketler devDependencies altında oluyordu. Fakat bu projede her şey devDependencies altında, acaba yeni paket kuracağım zaman --save-dev ile kurmak zorunda mıyım? Ek olarak inertia ve breeze hakkında her türlü öneri, tecrübe ve fikirlerinize açığım.

• mgsmus bunu yanıtladı.
  • kursatcanciger Kabaca anlatmak gerekirse, bir şeyi import edip kullanıyorsanız demek ki devDependencies içinde değil dependencies içinde olması gerekiyor çünkü prod ortamda npm install yaptığınızda devDependencies içindeki paketler kurulmayacak.

Inertia ya da Breeze kullanmayın. Laravel ile API yazın, Sanctum ya da (OAuth ihtiyacınız varsa) Passport ile authentication'ı sağlayın. Ondan sonra buna istemci olarak ister React yazın ister Vue isterseniz mobil uygulama. Bahsettiğiniz araçlar bir şeyleri kolaylaştırırken sizi de aynı zamanda kısıtlar.

kursatcanciger Kabaca anlatmak gerekirse, bir şeyi import edip kullanıyorsanız demek ki devDependencies içinde değil dependencies içinde olması gerekiyor çünkü prod ortamda npm install yaptığınızda devDependencies içindeki paketler kurulmayacak.

Inertia ya da Breeze kullanmayın. Laravel ile API yazın, Sanctum ya da (OAuth ihtiyacınız varsa) Passport ile authentication'ı sağlayın. Ondan sonra buna istemci olarak ister React yazın ister Vue isterseniz mobil uygulama. Bahsettiğiniz araçlar bir şeyleri kolaylaştırırken sizi de aynı zamanda kısıtlar.

mgsmus Öneriniz için çok teşekkür ederim, sonuna kadar haklısınız aslında dediğiniz gibi API yazmak çok daha mantıklı. Daha öncesinde react ile çok fazla geliştirme yapmadım ufak tefek işler yaptım, bundan dolayı hazır bir paket ile başlamak daha kolay olur diye düşünmüştüm ama ilerleyen dönemde dediğiniz şekilde çok kısıtlayacak.

Soruma tam cevap alabildiğim için en iyi yanıt olarak işaretliyorum, diğer gelebilecek her türlü öneri ve tavsiyelere açığım.