Laravel Türkiye Discord Kanalı Forumda kod paylaşılırken dikkat edilmesi gerekenler!Birlikte proje geliştirmek ister misiniz?
 @dd($order->userOrder($role->id)->first()->order_no)
  {{$order->userOrder($role->id)->first()->order_no}}

dd ile ekrana 1 basiyor ama diğerinde hata alıyorum.
HATA: Attempt to read property "order_no" on null

Bendemi sıkıntı var laravel benle kafamı buluyor.

iki durum arasındaki temel fark, @dd direktifinin kodun çalışmasını durdurmasıdır. İlk satırda @dd kullanıldığında, eğer first() null dönerse, kodun geri kalanı çalıştırılmaz ve hata alınmaz. Ancak, ikinci satırda sadece {{$order->userOrder($role->id)->first()->order_no}} kullanıldığında, first() null döndüğünde hata alınır, çünkü Blade şablonu tüm kodu çalıştırır ve bu noktada null üzerinden özelliğe erişmeye çalışır.

{{$order->userOrder($role->id)->first() ? $order->userOrder($role->id)->first()->order_no : ''}}

koti42 düzeltiyorum başaka birşey deniyordum
    {{$order->userOrder($role->id)->first('order_no')}}
    yazinca ekrana: {"order_no":1} basiyor

gsahin Bahsettiğiniz iki kod birbirinden farklı

koti42 düzelttim başka birşey deniyordum yanalış kodu yapıştırdım

sana sadece order_no lazım ise pluck ile o kısmı al. Bir de kodun first dedikten sonra dd ile ekrana basıp gelen verileri paylaşabilir misin ekran görüntüsü olarak

{{$order->userOrder($role?->id)->first()->order_no}}

bu şekilde denermisin.

kodun olduğu yer döngü. döngüdeki veritabanı kayıtlarından biri hatalıydı ve null dönmesine neden oluyordu. o saat aklıma gelmedi. o şekilde bıraktıydım. şimdi tekrar bakınca aklıma geldi.