simple UserResource resource class: (dökümantasyondan )
public function toArray(Request $request): array
{
return [
'id' => $this->id,
'name' => $this->name,
'email' => $this->email,
'created_at' => $this->created_at,
'updated_at' => $this->updated_at,
];
}
Eloquent: API Resources kullanarak yukardaki istediğimiz bilgiler frontende gönderiliyor.
peki ilk sorum her alan için farklı bir Resource mu oluşturmalıyım ? Sadece name ve email alanını bir controllerda kullanmak istiyorum UserResource tüm bilgileri içerebilir ama ben farklı controllerde farklı bilgileri bastırmak istiyorum bunun için sıfırdan yeni bir resource oluşturup istediğim alanlarımı kullanmalıyım ?
ikinci sorum Eloquent: API Resources sadece ön yüze istediğim datayı kullanmak içinmi oluşturuluyor yani ben controllerda UserResource içindeki kullanıcının rolünü kontrol edip buna göre işlemler yapmak için vs kullanabiliyomuyum ?
Sabah saat 4:50 den beri bu soruyu nasıl soracagımı tasarlamaya çalışıyorum desem kimse inanmaz heralde . Bir Web sevisim var isteği atıyorum
$response = KayitliKisiResource::make($client->UserInfoServisi($requestParameters));
dd($response);
dd ile içine bakıyorum 15 alan geliyo KayitliKisiResource oluşturup hepsini tek seferdemi alamlıyım yoksa istediğim alanlar için 5 ayrı resourcemu oluşturmalıyım , hepsini tek seferde alırsam içindeki bilgilere teker teker ulaşabiliyormuyum ulaşabiliyosam bu bilgileri çeşitli şartlandan geçirebilirimiyim vs bunu arastırıyorum .
Dip not :
Bu arada
$response = $client->UserInfoServisi($requestParameters);
şeklinde istediğime dataya ulaşıp $response->içindeki istediğim bilgiyi herhangi bir controllerda kullanabiliyorum .Örneğin if ($response->Sonuc->KayitliKisi) ise diyerek devam ediyorum
KayitliKisi adında Resource oluşturarakda bunu yapabilirmiyim yapmalımıyım yapsam iyi olurmu.?