const form = useForm({
UserName:'',
Password:'',
ServicePassword:'',
});
const submit = () => {
form.post(route('StoreHks'), {
onFinish: () => form.reset('Password', 'ServicePassword'),
});
};
formu bu şekilde yollıuyorum formumda klasik bir form
<form @submit.prevent="submit">
<div class="mt-4 flex">
<div class="mt-4">
<InputLabel for="UserName" value="Kullanıcı Adı" />
<p class="text-xs text-blue-300 hover:text-blue-800" >Vergi yada TC No</p>
<TextInput
id="UserName"
v-model="form.UserName"
type="text"
class="mt-1 block w-full"
required
/>
<InputError class="mt-2" :message="form.errors.UserName" />
</div>
şeklinde devam ediyor ..
bunun Controller tarafı
public function StoreHks(StoreHksRequest $request)
{
$validated = $request->validated();
$params = [
'stream_context' => stream_context_create([
'ssl' => [
'verify_peer' => false,
'verify_peer_name' => false,
],
]),
'cache_wsdl' => WSDL_CACHE_NONE,
];
$client = new SoapClient('http://hks.hal.gov.tr/WebServices/BildirimService.svc?singleWsdl', $params);
$requestParameters = [
'UserName' => $validated['UserName'],
'Password' => $validated['Password'],
'ServicePassword' => $validated['ServicePassword'],
'Istek' => [
'TcKimlikVergiNolar' => [$validated['UserName']]
],
];
bundan sonra if blokları ile if ($response->IslemKodu == '01') {
başarılıysa devam et şeklind eilerleyip response içindeki sonucları işliyorum else durumunda hata kodunu ekrana bastırıyorum . Sorunum nerde sorunum yeni bir kayıt oluşturup hatalı davranıs durumunu incelemek için sallama bir tc şifre ve servis şifresi deniyorum ilk iki denememde olması gereken hata kodunu veriyor hatta 3.denememdede yapması gerekeni yapıyor ama kullanıcı bloklandı diyerek beni 15 dakika sistemden atıyor
yanlız blokladığı kişi salladığım şifreler vs değil onu bloklayamaz öyle bir tc yada vergi no yokkii bloklasın .. blokladığı kişi benim Chromda kayıtlı gercekten kullandıgım firmaya ait bir kişi bunu nasıl beceriyor yada bunu nasıl çözerim
Uygulamamı php artisan migrate:fresh diyerek tertemiz yapıyorum hani acaba başarılı kayıtlardanmı çekip okuyor diyerek ama yok yeni kullanıcı kaydı yaptığımdada sonuc aynı tek bir kullanıcı yok ve ben yeni bir kullanıcı kaydediyorum bilerek yanlış şifreler veriyorum ilk iki hatası Kullanıcı bilgileri yanlış.
hatası veriyo ki bu hata dogru bir hata ama 3.hatası Kullanıcı belli bir süre bloklandı.
diyerek Chromda kayıtlı şifrelerimdenmi okuyor nası yapıyosa gidip bambaşka birini blokluyor , bambaşka biride Chrome da aktif olarak kullandığım kayıtlı bir firma .