Laravel Türkiye Discord Kanalı Forumda kod paylaşılırken dikkat edilmesi gerekenler!Birlikte proje geliştirmek ister misiniz?

Selam ben phpde hiç site yapmadım daha doğrusu yapamadım çünkü sabrım el vermedi. Mesela şu video serisine 4-5 kez başladım fakat hiç yarılayamadım bile. Merak ediyorum siz en son ne zaman phpde site yaptınız veya hiç şimdiye kadar phpde site yapmayıp full laravel yazan var mı benim gibi.

• aghabalaguluzade Ne yazık ki Laravel'in en sevmediğim özelliklerinden biri de bu PHP'nin önüne geçmesi ve/veya PHP konusu açılınca ilk akla gelen şey olması, her şeye Laravel ile girilmesi... Şunu da yapabilirsiniz:

<?php

use Psr\Http\Message\ResponseInterface as Response;
    use Psr\Http\Message\ServerRequestInterface as Request;
    use Slim\Factory\AppFactory;

require __DIR__ . '/../vendor/autoload.php';

$app = AppFactory::create();

$app->get('/hello/{name}', function (Request $request, Response $response, array $args) {
        $name = $args['name'];
        $response->getBody()->write("Hello, $name");
        return $response;
    });

$app->run();

Şimdi bakınca atıyorum express kullanan bir Node uygulamasına ya da http kullanan bir Go uygulamasına benziyor değil mi?

sineld evet öyle hocam sabrım var fakat core php çok yorucu ömür törpüsü. belki de laravel olduğu için böyle düşünüyorumdur ama node.js yazdım php gibi yorucu değil

aghabalaguluzade Ne yazık ki Laravel'in en sevmediğim özelliklerinden biri de bu PHP'nin önüne geçmesi ve/veya PHP konusu açılınca ilk akla gelen şey olması, her şeye Laravel ile girilmesi... Şunu da yapabilirsiniz:

<?php

use Psr\Http\Message\ResponseInterface as Response;
    use Psr\Http\Message\ServerRequestInterface as Request;
    use Slim\Factory\AppFactory;

require __DIR__ . '/../vendor/autoload.php';

$app = AppFactory::create();

$app->get('/hello/{name}', function (Request $request, Response $response, array $args) {
        $name = $args['name'];
        $response->getBody()->write("Hello, $name");
        return $response;
    });

$app->run();

Şimdi bakınca atıyorum express kullanan bir Node uygulamasına ya da http kullanan bir Go uygulamasına benziyor değil mi?

mgsmus hocam youtubeda hiç böyle şeyler görmedim en çok route yapısını kendileri yapıyorlar. bunları öğrene bulaileceğim kaynak veya keywordler verebilir misiniz