Merhabalar, arkadaşlar çalıştığım yerde bir web sitesine bir paket yüklemem gerekti paket facebook dönüşüm paketi. Bu paketi siteye sunucudayken ekleyemedim terminal kullanamadım kullanabiliyorsam da bilmediğimden kurcalamak istemedim. Bende site dosyalarını indirip localime kurdum istediğim paketi composer ile yükleyebiliyorum ancak firmada kullandığımız cms miz de modeller controller kısacası site vendor içinde vendor/firmaadımız şeklinde paket mantığında yapılmış bu paketin içinde de article, page, gallery gibi dosyalar var ve her birinin içinde modelleri controlleri backend tarafınım viewleri vs var. Olayı en başından anlatayım dedim ki bu moduler mantıkta daha önce bişeyler yapmış olan üstadlarımın kafasında daha hızlı canlansın. Şimdi olay şu ki; ben bahsettiğim facebook dönüşüm paketini composer require paket adı diyip yüklüyorum bunu yüklüyorum ama bizim bu vendor içindeki moduler yapılmış kendi paketlerimiz composer ulaşamadığı için siliyor bu bahsettiğim modul yapısı bir bitbuckett hesabından geliyor bende bir araştırma sonucunda bitbucketa ssh bağlantısı yapmam gerektiğini ve bu bizim paketlerimizinde böylelikle geleceğini anladım henüz deneyemedim çünkü şirket sunucularına dışarıdan erişemiyorum yarın deneyeceğim. Sorum şu ki ben ssh ile bitbucketa bağlandığımda ve projede composer update yaptığımda direkt olarak bizim paketler gelir mi yoksa projede extra bir şeyler mi yapmam gerekecek.
Biliyorum çok karmaşık bir soru sordum ben yazarken perişan oldum siz cevaplamaya çalışırken nasıl olacaksınız bilmiyorum🫣