coderr Çok genel bir soru ama aklıma ilk gelenleri söyleyeyim.
Soruna parça parça yaklaşmanız lazım. Bir modül var. Bu modül backend işi yapıyor olabilir, frontend işi yapıyor olabilir ya da her ikisini de yapıyor olabilir. Beklentiniz bu modülün başka bir modül ile ilişki kurması. Demek ki ilişki kuran modül, ilişki kurulan modül (buna plugin diyelim) ve bir de bu ilişkiyi tutan bir yere ihtiyacınız var (veri tabanı gibi).
+----------+--------+
| module | plugin |
+----------+--------+
| pages | seo |
| articles | seo |
+----------+--------+
Bu üstteki gibi ilişkiyi veri tabanında tuttuğunuzu düşünürseniz eğer, demek ki pages modülü plugin kabul eden bir modül olduğunu varsaymamız gerekiyor. Peki seo plugini pages modülünde nasıl devreye girebilir? Bu durumda pages modülünde plugin işlemlerinin girebileceği yer tutucular oluşturmanız lazım. Mesela frontend için şöyle yaptığınızı düşünün
pages/create.blade.php
@foreach($pageModule->plugins as $plugin)
@if($plugin->hasRenderableComponent())
<x-dynamic-component :component="$plugin->getRenderableComponentName()" />
@endif
@endif
Burada isimleri ve yöntemleri salladım. Eğer page modülünde render edilebilir bir component varsa (mesela seo formu) bunu create.blade.php sayfasına dahil ettim. Buna benzer bir şeyi de backend için yapacaksınız.
Bu konu açıkçası arge gerektiren bir konu, yapmanın bir çok yolu var ve hiçbiri kısa ve kolay değil. Araştırarak ilerlemeniz lazım. Wordpress ve diğer CMS'leri inceleyebilirsiniz. Daha önce hiç yapmadığım için daha detaylı bilgi veremiyorum.