Merhaba , Ben Yılmaz DURU bir sorunum var;
Elimde eski bir Laravel projesi var ve bu projeyi yeni sürümlere güncellemeye çalışıyorum. Ancak, projenin şu anki sürümü (PHP 7.1.x ve Laravel 5.6) ile hedef sürümler (en az PHP 7.4.33 ve Laravel 10.x) arasında uyumsuzluklar olduğunu fark ettim. Bu nedenle güncelleme işlemi sırasında bazı sorunlarla karşılaşıyorum.
Şu anda composer.json dosyasında aşağıdaki gibi bir bağımlılıklar listesi bulunuyor:
"require": {
"php": "7.1.3",
"fideloper/proxy": "4.0",
"laravel/framework": "5.6.*",
"laravel/tinker": "1.0",
"infyomlabs/adminlte-templates": "5.6.x-dev",
"infyomlabs/laravel-generator": "5.6.x-dev",
"infyomlabs/swagger-generator": "dev-master",
"jlapp/swaggervel": "dev-master",
"doctrine/dbal": "2.3",
"laravelcollective/html": "5.6.0"
},
"require-dev": {
"filp/whoops": "2.0",
"fzaninotto/faker": "1.4",
"mockery/mockery": "1.0",
"nunomaduro/collision": "2.0",
"phpunit/phpunit": "7.0"
},
Bu dosyanın içeriğini güncellemem gerektiğini biliyorum, ancak tam olarak nasıl yapmam gerektiğine dair bazı sorunlar yaşıyorum. Composer komutları kullanarak projemi güncellemeye çalıştım, ancak hala sürüm uyumsuzluğu sorunlarıyla karşılaşıyorum.
Güncelleme işlemi sırasında şu tür hatalarla karşılaşıyorum:
PHP sürümümün uyumsuz olduğuna dair hatalar
composer.json dosyasında yapılan güncellemelere rağmen dosyanın hala hatalar vermesi
Özellikle, bağımlılıkların güncellenmesi ve Laravel'in sürümünü 5.6'dan 10.x'e nasıl geçirmem gerektiği konusunda yardım arıyorum. Ayrıca, projenin içinde kullanılan paketlerin uyumluluk durumu ve sürüm geçişleri hakkında da bilgi sahibi olmak istiyorum.
Eğer bu tür bir sürüm geçişi işlemi konusunda deneyimi olan arkadaşlar varsa veya bu tür bir geçiş hakkında bilgi sahibiyseniz, lütfen tecrübelerinizi ve önerilerinizi paylaşabilir misiniz?
Teşekkür ederim.
Yılmaz DURU