Merhaba ,
laravel 8 kullanıyorum ve aşağıdaki gibi bir sorgum var ,
$addresses = DB::table('addresses')->where('user_id',$user->id)->where('active_passive',1)->get();
bu sorgudan beklentim user_id sütununun gelen $user->id ile eşleşerek bana doğru verileri sunması. Ancak böyle olmuyor.
user_id sütunu varchar olarak veri tabanında saklanıyor. ve bazı user_id değerleri 3,4,5 gibi sayısal değerler olabileceği gibi bazı user_id değerleri ise 16 karakterden oluşan random değerler oluyor.
burada sorun şurada oluşuyor. örneğin user_id değeri 4 olan bir kullanıcı olsun ve benim adres tablomda user_id değeri 4 olan bir satır olsun bunun yanıda ise user_id değeri '4pdAeealiZ1flMuVu5OF' şeklinde olan bir satır daha olsun. maalesef '4pdAeealiZ1flMuVu5OF' bu satırı da getiriyor. hatta user_id değeri 4 ile başlayan tüm satırları getiriyor. where koşulunda araya '=' de koydum ama yine de olmuyor. Sorun tam olarak nedir ? Düzeltmeyi nasıl yapabilirim ? Çok acil bir konu oldu benim için. Çünkü halihazırda çalışan bir web sitesinde bu sorunu tesadüfen fark ettim. Şimdiden teşekkür ederim.