Laravel Türkiye Discord Kanalı Forumda kod paylaşılırken dikkat edilmesi gerekenler!Birlikte proje geliştirmek ister misiniz?

Kullanıcı kaydolurken verdiği vergi numarasını devletin sundugu bir webservisden kontrol ederek web servisdeki il,ilçe ve rol vs... bilgilerini kontrol ederek gelen değerlere göre kendi sistemime kayıt yapıyorum , belli bir süre sonra kullanıcı yeni bir rol alabiliyor şube veya depo açabiliyor , + bunun yanında webservisde kayıtlı olmayan kullanıcıya N/A isimli bir rol atayarak kayıt olmasına izin veriyorum.

Buraya kadar bir problem yok ancak ilerde bu webservise kayıtlı olmayan kullanıcı gidip kaydolursa bendeki N/A rolü güncellemeliyim yada webservise kayıtlı kullanıcı bir depo yada şube açar veya yeni bir rol için devlete başvurursa bu kullanıcıyıda güncellemeliyim kayıtlı depo yada şubelerine vede rollerine yenisini eklemeliyim , Bunun için dökümantasyonda nereye bakmalıyım ?

yalcin Güncellenen taraf webservis ise sizin yapabileceğiniz pek bir şey yok. Belli durumlarda istek atıp kontrol edeceksiniz ya da saatlik, günlük gibi belli periyodlarda kontrol edeceksiniz.

yok güncellenecek taraf web sitesi değil ben kendi tarafımdaki kayıtları güncelliyeceğim

Belli durumlarda istek atıp kontrol edeceksiniz ya da saatlik, günlük gibi belli periyodlarda kontrol edeceksiniz.

bu dediğinizi nasıl yaparım ?

yalcin Web servisteki kayıtlar güncellenince kendi tarafınızdaki kayıtları güncellemeyecek misiniz? Ben öyle anladım.

mgsmus Güncellenen taraf webservis ise sizin yapabileceğiniz pek bir şey yok.

Evet bunu biliyorum. webservisi ben güncellemeye çalışmıyorum

mgsmus Web servisteki kayıtlar güncellenince kendi tarafınızdaki kayıtları güncellemeyecek misiniz?

Evet aynen bunu soruyorum
          böyle bişi buldum ama bilemiyorum tam olarak
          https://laravel.com/docs/10.x/scheduling

yalcin Tamam Task Scheduling işinizi görür.

Teşekkür ederim