Laravel Türkiye Discord Kanalı Forumda kod paylaşılırken dikkat edilmesi gerekenler!Birlikte proje geliştirmek ister misiniz?

mgsmus abi bu video da handler içinde yapıyor ama ne gibi bir fark oluşur token kontrolü yapılmaz mi mesela burada

koti42 Videoda bahsedilen global olarak exception yakalanması ve ona göre işlem yapılması. Siz bunu mu istiyorsunuz? Tüm rotalarınız yakalayabileceğiniz tek bir ortak abstract exception ya da interface dönüyor mu?

mgsmus normalde dönmüyor sanırım abi projeye yeni dahil oldum inceleme fırsatım olmadı henüz detaylıca

koti42 Rotaya girdikten sonra bir işlem yapacaksanız exception handler olabilir, controller'a global response ekleyebilirsiniz vs ama rotaya girmeden bir şeyler olsun diyorsanız middleware kullanacaksınız. Ne yapmaya çalıştığınızı da tam anlamadım.

mgsmus Genel de tüm hata durumlarını yakalamak abi amacım ya

koti42
            Bu durumalar için benim responseleri kontrol ettiğim bir trait var ihtiyaç halinde kullanıyorum ve catch içinde ;

return $this->exceptionResponse($exception);

Trait fonksiyonum ;

public function exceptionResponse(\Exception $exception): JsonResponse
                {
                    $response = [
                        'error' => 1,
                        'message' => $exception->getMessage(),
                        'line' => $exception->getLine(),
                        'file' => $exception->getFile(),
                        'code' => $exception->getCode(),
                    ];

return response()->json($response, Response::HTTP_UNPROCESSABLE_ENTITY);
                }
            ````

nuri60 teşekkür ederim nuri PC ye geçince bakacam 🫡

mgsmus

Abi middleware de bearer kontrolü için şöyle bir middleware oluşturdum route dosyası şu şekilde

Route::middleware(['checkBearerToken','auth:api-passport'])->group(function () {
                          Route::get('/all', [ScreenController::class, 'all']);

}

Bearer token doğru geliyorsa bu middleware çalışıyor fakat boş gelirse veya No Auth seçtiysem bunları yakalayamıyorum. Bearer token var ama içi boş postman de tam olarak nasıl bir hata yapıyorum acaba

public function handle(Request $request, Closure $next)
                  {
                      $token = $request->bearerToken();

if (!$token) {
                          return response()->json(['message' => 'Bearer token is missing'], 401);
                      }

return $next($request);
                  }

koti42 bu kontrolü neden yapıyorsun sanctum kullanmıyor musn ?

nuri60 Projeye yeni dahil oldum ben daha önce nasıl bir geliştirme yaptıklarından tam emin olamıyorum. Normalde bu kontrolleri ben çoktan halletmiş olurdum ama işte 1 2 gün olunca projeye başlayalı anlamlandırmaya çalışıyorum 😃

koti42 sanctum varsa gerek yok o yapıyor yani 😀
                    Eğer sonradan dahil olduysan bu middleware hangi end-pointlere uygulanacak bunun tespiti daha zor değil mi ?

nuri60 genel olarak handler içerisinde auth olayını dinledim ya başka türlü bakması araştırması zor olurdu 🥲