selamlar herkese benim merak ettiğim konu şu ; diyelimki bir tasarım yükledik admin panelinden ve bu tasarım web arayüzde otomatikman çalışıcak. yani şunu demek istiyorum admin panelinden istediğim bir tasarımı yükleyince web sitesi arayüzünden otomatikman çalışıcak bunu yapmak mümkünmüdür? çünkü wordpresste mesela tasarım yüklüyorsunuz otomatik o tasarım entegre ediliyor bende laravelde onun gibi yapmak istiyorum eğer böle birşey mümkünse bunu nasıl yapıyoruz bi yardımcı olursanız sevinirim ??
tema yükleme nasıl yapılıyor
Betmen35 Yapılabilir ama kısa anlatılabilecek bir şey değil. Şu konularda temellerinden bahsetmişim:
https://laravel.gen.tr/d/4331-laravel-7-x-icin-tema-paketi-var-mi
https://laravel.gen.tr/d/5952-dinamik-subdomain-temasi/2
Ayrıca şu paketin kodlarına da bakabilirsiniz (ya da isterseniz kullanabilirsiniz):
https://github.com/hexadog/laravel-themes-manager
mgsmus hocam paylaşımınız için teşekkürler fakat benim anlamadığım konu şu temaları admin panelinden yüklesek dosya uzantısını e haliyle blade.php yapıcaz hadi onuda yaptık diyelim bu sefer temanın içine @yield('section') koymamız gerekecek bunu kullanıcı anlamaz bunları nasıl otomatik tema dosyasına ekliycez ben mantığını kafamda kurmaya çalışıyorum ama birtürlü kuramadım sizin paylaşımınızı inceledim fakat benim yapmak istediğim şey daha profesyonel birşey olucak yani kullanıcıya 2 tane 3 tan tema hakkı vermiycem kullanıcı themeforest gibi siteden tema satın alıp admin panelinden yükleyip aktif edebilmeli benim esas sorunum bu
Betmen35 Tema bu şekilde olur. İçeride örneğin foreach olacak. Onu ha @foreach şeklinde yazmışsınız ha {% for %} gibi yazdırmışsınız ne farkeder? Mecbur o kod yazılacak.
Size verdiğim linklerde View::addNamespace() kullanımı göstermişim. Orada tema dosyalarının nerede olacağını belirliyorsunuz. Siz tema yüklenecek yolu orada belirtirsiniz. Bu durumda kullanıcı temayı zip olarak yükler, siz içeride dosyaları View::addNamespace() ile belirlediğiniz klasöre açarsınız.
Betmen35 Siz temayı html olarak yükleyemeceksiniz. Temayı kendi projenize göre düzenleyip kullanılabilir hale getireceksiniz. Yani @yield('section')
gibi alanlar zaten temayı yüklerken var olacak, yüklü temalardan birini seçince de tüm her şey o temanın namespace
i üzerinden ilerleyecek. Wordpress tarafında genel olarak yapı belirli olduğu için temalar geliştiriliyor ve içe aktarılıyor.
mkeremcansev nasıl ya ben anlayamadım yani
Betmen35 Herhangi bir yerden indirdiğiniz bir tema sizin projenize uyumlu olamaz. Sizin bu indirdiğiniz tema hazırladığınız projeye uygun olmalı.
mgsmus yani bu benim dediğim gibi olmuyormu hocam ? benim temalarımı kopyalamıcak kullanıcı internetten mesela örnek veriyorum themforest gibi sitelerden aldığı temayı admin panelinden yükleyip otomatikman siteye entegre edicek.. olay bu yani ve entegre etttikten sonra bu tema otomatikman hiç birşey yapmadan çalışıcak kullanıcı yazılımdan anlamadığı için böle birşey olsun ister
Betmen35 Örnek veriyorum bir sayfada kategorileri çekiyorsunuz;
<ul>
@foreach($categories as $category)
<li>{{ $category->title }}</li>
@endforeach
</ul>
Bu kategorileri tüm hazırlayacağınız temalarda çekmelisiniz, çünkü kullanıcı tema eklediğinde veya değiştirdiğinde veritabanındaki veri değil tema değişiyor. İlk temayı geliştirirken neler yaptıysanız hangi verileri view
ile paylaştıysanız o verileri kullanarak tüm temalarda işlem yapmalısınız.
mkeremcansev hocam benim anlatmak istediğim olay o değil mgsmus anladı nedemek istediğimi ben diyorumki kullanıcı admin panelinden themforestten aldığı istediği temayı benim yazdığım scriptin admin panelinden yükleyip otomatikman çalıştırıcak otomatik kullanıcı bir kod yazmadan birşey yazmadan sadece html csss bootstrap tasarımını alıp admin panelinden yükleyip çalışması lazım ama bunu nasıl yapıyorlar bilmiyorum dananın kuyruğu burda kopuyor işte
Betmen35 Dediğim gibi o temayı direkt kullanamaz. Sizin Blade ile oluşturulmuş bir iskeletinizin olması gerekiyor. @mkeremcansev da ondan bahsediyor aslında. Ya siz ya da bu işten anlayan biri sizin iskeleti alacak, satın alınan ya da indirilen temayı sizin iskeletin üzerine giydirecek. Bu işin başka yolu yok.
Okurken sinir krizleri geçirdim. Yazılımla hiç alakası olmayan , ultra mantıksız bir durumu "nasıl ya olmuyor mu" gibisinden size uzun uzun yorumlatıyor. Vallahi sabrınızı alkışlıyorum.
- Düzenlendi
kaanakyuz Kimin neyi ne kadar bildiğini bilmiyoruz. Bize bazen çok basit gelen şeyler başkalarına çok zor gelebilir ya da herkesin bildiğini düşündüğümüz bir şeyi bilmeyen insanlar olabilir. Bu durum gayet normal, herkes bir şekilde bu yollardan geçiyor. Arkasında bir art niyet yoksa, saygı çerçevesinde ise gerekirse 100 kere anlatırız yani ne olacak
Benim ricam:
- Saygı.
- Düzgün ve açıklayıcı konu başlıkları yazılması, sorunu olabildiğince açıklamak ve özellikle "bir problemim var yardımcı olur musunuz" yazmak yerine direkt sorunu yazmak (zaman kaybına sebep oluyor, burası forum, bakkaldan peynir ekmek istermiş gibi direkt derdinizi yazabilirsiniz yani)
- https://laravel.gen.tr/d/4903-onemli-forumda-kod-paylasirken-dikkat-edilmesi-gerekenler