Laravel Türkiye Discord Kanalı Forumda kod paylaşılırken dikkat edilmesi gerekenler!Birlikte proje geliştirmek ister misiniz?

Benim laravelde bir sorunum var, eğer bana yardımcı olursanız çok sevinirim.
Sitemde ürünlerim var ve bu ürünlerimin her güne ait fiyatları mevcut. DB''de satır satır kayıt ediliyor.
Bir yıl boyunca her güne ait fiyat olduğunu düşünürsek çok fazla data kaydı oluşuyor. Frontende çekerken 500 hatası alıyoruz. Verimi azalttığımda çalışıyor, tamamını çektiğimde 500 hatası alıyorum.
Db ilişkilerimi laravelin model mantığımda uyguluyorum. Ekstra bir işlem yapmadım. Öenek kod aşağıdadır. Acaba hatamı yapıyorum.
yardımcı olursanız sevinirim.

$products = Product::with('productImage', 'productVariant.inventoryItem', 'productTag.tag')
        ->where('status', 'published')
        ->whereHas('productVariant.inventoryItem', function ($query) {
            $query->where('date', '>=', date("Y-m-d"))->orderBy('price', 'asc');
        })
        ->get();

@mgsmus

okanzen1 Büyük ihtimalle bellek hatası alıyorsunuz. php.ini ayarlarından memory_limit değerini biraz yükseltin, 128 ise mesela 256 ile deneyin, çok arttırmayın. Hatayı görmek için de storage/logs ve web sunucusunun hata loglarına bakabilirsiniz.

with ile eager loading yaparken productImage:id,url şeklinde sadece istediğiniz alanları çekebilirsiniz. Bu şekilde gelen veriyi azaltmaya çalışın. Tabloda ilişkiyi tutan alan varsa onu da eklemeyi unutmayın, mesela with('productImage:product_id,id,url') gibi.

İstediğiniz veriyi SQL ile elde edebiliyorsanız Eloquent ile değil de raw SQL yazarak (join vs kullanarak) almaya çalışabilirsiniz. Eloquent çok bellek tüketir.

mgsmus Tavsiyeniz için teşekkür ederim. Dediklerinizi deneyip, size sonucunu ileteceğim.

mgsmus
      Sql sorgularını değiştirdim, sorun çözüldü, Yardımlarınız için teşekkürler