Herkese selamlar,
Tekrardan yazacağım bir sistemin daha doğru kodlanması ve anlaşılabilir olması için araştırma yapıyorum.
Çok basit bir konu olduğunun farkındayım ama olacaksa en doğrusu olsun düşüncesindeyim.
Bununla ilgili araştırma yaptım ama malesef çok fazla yerde döküman var birisi şu doğrudur derken birisi tam tersinde uygulama yapmış.
Yeni başlayan arkadaşlar içinde bu konu bence değerli olacak. İşleyişi hiç bir şekilde değiştirmezken okunabilir olması ve olması gerektiği gibi olması için değerli buluyorum.
Tablo isimlerinde relations tablo bağlantılarında kullanılacak isimler için öncelikle tablolardan bahsedeyim.
products
products_description
products_image
...
categories
categories_filter
...
users
users_adress
users_groups
...
Diye gidecektir..
Şimdi burada bahsetmek istediğim konu bir makalede;
products
product_description
product_images
şeklinde ana tablonun (ler / s) takısını alması arkasından geleceklerin ana tablo isminin çoğul olmadan eklenen tablonun isminin ler / s takısı alması yönünde.
Farklı bir makalede;
product
products_descriptions
products_images
Diğer bir makalede ise;
products
products_descriptions
products_images
Diye kullanım yapmış olması. İşleyiş için hiç bir farkları yok ama amacımız en doğrusun yapmak.
Sizce en doğru kullanım hangisi olacaktır?
Tabi birde ürünlerin bağlandığı kategoriler içinde örnek vereyim lütfen bu konuya cevap verecek arkadaşlar eğer zamanları varsa detaylı şekilde anlatırlarsa yeni başlayan arkadaşlar içinde faydalı olacaktır.
Opencart bu konuda şu şekilde yaklaşmış;
Tablolar tekil olarak adlandırılmış, relations tablolarda şu şekilde;
product
category
product_to_category
Arada to eklenmesi bana mantıklı geldi. Ama biz bunu laravel'de nasıl kullanırsak doğru olacaktır?
Değerli vaktini ayıracak herkese şimdiden teşekkür ederim.
Ekleme ;
Bu arada çok fazla site gezdim sekmelerden açık kalanları ekleyeyim.
1
2
3
4