Herkese merhaba. Ben yaklaşık 8 senedir yazılımla ilgileniyorum. Ama son zamanlarda kendimi çok daralmış hissediyorum.
Bunun sebebi iş. Askerden döner dönmez bir yere işe girdim ve orada çalışmaya başladım. İlk başta her şey güzeldi fakat sonradan maaşlarda sıkıntı olmaya başladı.
Daha sonra freelance olarak deneyeyim dedim. Referansım olmadığı için işleri alamıyorum. Yani kısacası iş ve maddi konularda sıkıntı çekiyorum. Bu sıkıntıların sebebi aslında benimle ilgili.
Geçmişte çok hata yaptım. Yaptığım en büyük hatalardan birisi hep spagetti kod yazdım. Daha sonra mobil sektörüne girmek için java öğrenmeye çalıştım. Yinede durmadım ve React.js ve React Native'e merak saldım bir ara.
Şu anda da laravel öğrenmeye çalışıyorum. Hatta bir yandan öğreniyorum bir yandan da haber sitesi için yönetim paneli yazıyorum. Şu anlık bir gelirim olmadığı için maddi açıdan sıkıntı çekiyorum. Üniversitedeyken migrosta çalışıyordum.
Yani hem okudum hem çalıştım. Sanırım bu da gelişimimi olumsuz etkileyen şeylerden birisiydi. Bildiğim teknolojilere bir göz atmak gerekirse;
Php (İyi seviye)
Css (İyi seviye)
Mysql (İyi seviye)
Jquery (İyi seviye)
React.js (Başlangıç seviyesi)
React Native (Başlangıç seviyesi - Not: React Native ile whatsapp klonu yapmıştım. Ama sadece front-end kısmı)
Android uygulama geliştirme - Java (Orta seviye)
Tailwind Css (İyi seviye)
Bootstrap (Orta Seviye)
c# (Orta seviye - Not: En son üniversiteyken proje geliştirmiştim.)
Python (Orta seviye- Not: En son üniversiteyken proje geliştirmiştim.)
Bunların dışında bir ara oyun geliştirmeyi araştırmıştım fakat bilgisayarım iyi olmadığı için pratikte bir şeyler yapamadım. Genel olarak öğrenmeyi aşırı seven bir insanım. Aynı şekilde öğrendiklerimi öğretmeyi sevende bir insanım.
Hatta bir ara youtube kanalı açıp ders anlatmaya çalışmıştım. Öğretme konusunda çok iyi olmadığım için onuda bıraktım ama tekrar başlayabilirim.
Uzun lafın kısası sizlerden sektörde freelance olarak çalışmış ya da iş konusunda fazla deneyimi olan biriyle görüşmek ve kendime bir rota çizmek istiyorum.
Bana bundan sonrası için ne yapmam gerektiği hakkında yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.