Laravel Türkiye Discord Kanalı Forumda kod paylaşılırken dikkat edilmesi gerekenler!Birlikte proje geliştirmek ister misiniz?

Herkese selamlar ,
Bir nasıl yapılır sorum var .

laravel ve vue.js kullanarak böyle bir fatura ekranı tasarladım diyelim fatura yazarken internetim giderse veya internet arızam var ve 1 saat internetim olmıyacak ama ben fatura kesmem kaydetmem gerekirse internet yokken veritabanından bir müşteriyi çekip fatura acıp o müşteriye fatura kesmem gerekse böyle bişe mümkünmü ?

yada kayıtlı değil müşteri geldi 3 kalem ürün aldı tüm bilgilerini verdi daha sonra veritabanına kaydetmek üzere saklayabilirimiyim

• mgsmus bunu yanıtladı.
  • yalcin

yalcin internetim giderse veya internet arızam var ve 1 saat internetim olmıyacak

Ben de bunun gibi şeylerle vakit harcadım, db sync, cqrs, event sourcing vs bir sürü şey denedim. Sonra hiçbiri bir işime yaramadı, kullanılmadı, 2 dk lık kesinti için günlerce vakit harcayıp kompleks yapılar ile uğraştım. Sonunda çözümü buldum; internet yoksa interneti farklı şekilde tedarik et ya da gelmesini bekle. Onun dışında bu işin tek mantıklı yolu uygulamayı en başta offline çalışacak şekilde tasarlayıp online özelliğini sonradan eklenen bir özellik gibi ele alma, ki bu da çok zor ve zahmetli, bakımı da zahmetli...

• Böyle kompleks yapılar kurmaya değer mi? Bence değmez (gerçekten zor).
    • Gerçekten bunu adam akıllı kullanan bir uygulama gördüm mü? Hayır.
    • Bu sistemi öneren bir yerler gördüm mü? Hayır.
    • mgsmus

Seviye 1384
    • Düzenlendi
    • En İyi Yanıtyalcin tarafından

yalcin

yalcin internetim giderse veya internet arızam var ve 1 saat internetim olmıyacak

Ben de bunun gibi şeylerle vakit harcadım, db sync, cqrs, event sourcing vs bir sürü şey denedim. Sonra hiçbiri bir işime yaramadı, kullanılmadı, 2 dk lık kesinti için günlerce vakit harcayıp kompleks yapılar ile uğraştım. Sonunda çözümü buldum; internet yoksa interneti farklı şekilde tedarik et ya da gelmesini bekle. Onun dışında bu işin tek mantıklı yolu uygulamayı en başta offline çalışacak şekilde tasarlayıp online özelliğini sonradan eklenen bir özellik gibi ele alma, ki bu da çok zor ve zahmetli, bakımı da zahmetli...

• Böyle kompleks yapılar kurmaya değer mi? Bence değmez (gerçekten zor).
    • Gerçekten bunu adam akıllı kullanan bir uygulama gördüm mü? Hayır.
    • Bu sistemi öneren bir yerler gördüm mü? Hayır.

🙂) süper bi cevap . Anladım teşekkürler