Türkiye'de küçük çaplı işletmelerin işçilerin alın terini, hayatını, vaktini, geleceğini çaldığı bir gerçektir.
Ya asgari ücreti kabul edersiniz ya da bu tutardan biraz daha fazla alıp para kazandığınızı sanarsınız ancak vakit geçtikçe aslında köle olduğunuzu anlayacaksınız. Bu rakamlara çalışmak yerine markette kasiyerlik yapmayı yeğlerim.
Maaşlar Hakkında Fikrinizi Alabilir miyim ?
mgsmus bende uzaktan çalıştığım için ses etmiyorum abi ama çok az aldığımı düşünüyorum memnun etmiyor beni aldığım para işimi sevdiğim için çekiyorum biraz da Ben senin sayende öğrendim abi en basitinden bir çok şeyi vue olsun laravel olsun ama bu ekonomi de iş verenimin de beni korumasını bekliyorum Biraz açıkçası
Merhaba maaş skalası nasıl belirlenir neye göre belirlenir acaba bende ne kadar olmalı hiç bilgim yok merak ediyorum açıkçası
- Düzenlendi
Spesific bazı şirketler harici türkiye de genel uygulama yazılımları (ben php den daha cok soyleyebilirim bunu) rezil kepaze oldugu için.
1- Bug fix için sizi şirkete alıyorlar -- geneli böyledir
2- Start up firma ise; Büyüyeceğiz ayağına yalan söyleyebiliyorlar.
Ben kendi firmama start up developer olarak girdim ve belli bir standardı oturttugumuza inanıyorum.
belli bir şirket kültürüne sahibiz artık.
Gerçek bir developer alacağı para ile mutlu olmaz. Kodun kalitesi ile mutlu olur.
Size çöp bir proje versem; bir de maaş vereyim. Gene tıkanacaksınız.
Mutlu olamayacaksınız. Çünkü işinizde köreleceksiniz ve heryeri tel tel dökülen bir projeyi ayakta tutmak için aralara birşeyler sokuşturacaksınız.
Bence bir hedefiniz olmalı. Sabaha kadar oturup yazılır birşeyler ama
görünen şey bellidir. Kötü abi projeler. Berbat.
Laraveli design patternsiz kullandığınızda spagettinin bir üstünü yazmış oluyorsunuz. bir şey değişmiyor yani.
Hal böyle olunca..Bug fix için bir sürü elemana ihtiyaç duyuluyor.
Bir ton para odeniyor ama uygulama trafikte ayakta kalamadığı için şirket ilerlemiyor.
İyi başlangıç her zaman onemlidir. Ama maalesef bunların hepsi bir ekonomiye mal oluyor.
Kimse iyi başlangıç yapamıyor.
deathisonitsway Hocam kodda harikalar yaratsak da süper ötesi yazsak da bir kirayı ödeyemedikten sonra bir dışarıdan yemek yiyecek parayı kazanamadıktan sonra Başkasına kölelik yapmaktan başka bir açıklaması yok ki bunun kuryelik yapsak daha çok kazanırız
koti42
Kodda harika yapmak diye bir şey yok.
İyi bir başlangıçla büyük oranda zarardan kurtulabilir şirketler.
Dediğim şeyin özünde su var: iyi bir başlangıc kaliteli geliştirici demek.
onun da istediği parayı vermek demek.
Bizim ulkemizde bunların hiçbiri olmuyor. o yüzden bug fix developer oluyorsun haliyle.
deathisonitsway Dediğiniz gibi belki Harika yapmak diye bir şey yoktur. Ama ben kendi adıma mükemmeliyetçilik teorisini savunuyorum. Yaptığım işin her zaman yapabileceğimin en iyisi olması gerektiğini benden sonra gelecek insanın okumada zorlanmayacağı bir yapıt ortaya koymayı müşterinin yapabileceği hataları önceden ön görerek ona göre önlem almak gibi şeylerden bahsetmek istemiştim