Sadece api yazarak bir proje geliştiriyorum, kullanıcıya ait email doğrulama için şöyle yaptım;
Users tablosuna nulable unique bir alan ekledim code diye , ardından user oluşan yerde bu alana unique bir kod oluşturdum, ve user bilgileri ile user tablosuna kayıt ettim , hemen ardından bir job tetikleyerek kişiyi email yolladım,
emaildeki butona tıkladığında $url/user/verify/{code} yapsındabir route yönlendirim, buraya gelen istekte de code ile user u bulan ve code alanını null olarak günceleyen bir api end-point i yazdım. User tablosundaki code alanı null ise bu kişi doğrulama yapmış null değilse yapmmaış anlamı şeklinde düşünerek bu yapıyı oluşturdum ayrıca api.php dosyasında istediğim routelere bu yapıyı kontrol etmesi için bir middleware yazdım .
Not:Laravelin içinde bunun için gelen yapıyı biliyorum ama sanki bu middleware sadec web.php üzerine kullanılabilir
Bunu, gelen hazır yapıyı inceleyip bana ever verified değilse json vermesi için gerekli şartlara baktım işte efendim ajax isteği olacak headersler içinde bir şeyler olcak vs vs derken basitçe kurgulayım dedim .
Sorularım:
1- kurgum doğru mu ?
2-eğer hazır yapıda gelen middlewareyi kullanmak istersem(bu mümkün ise ) ve ben verified olmadığında ban json vermesini istediğimde hazır yapıda ne eklemeliyim veya ne değiştirmeliyim ?
3-doğrulamayan kullanıcılara hesabını oluşturduğundan sonra belli bir süre sonra tekarra hatırlatma yapmak ne kadar doğru bir hareket olur ya da ne kadar değil de doğru olur mu ?