mgsmus nuri60 Telescope kurarsanız Cache bölümünden hit olup olmadığını (yani cache mi kullanılmış yoksa sorgu mu yapılmış) görebilirsiniz.
nuri60 mgsmus redis-cli ne peki ben şuan yani bu konuyu başlatmadan önce laravel projeme composer require predis/predis paketini kurdum phpredis eklentisi için de ek bir şey yapmalı mıyım ? kafam karşıtı ya :-(
nuri60 Kodla mı göreceği redis-cli diye bir şey var ordan nasıl görürüm bunlar soru işareti ben de ? @mgsmus abi örnek bu kod bloğu ile test edebilirsin diyebileceğin bir yapı kod var mı ?
mgsmus nuri60 phpredis bir eklenti olduğu için onu sunucu düzeyinde kuruyorsunuz. İşletim sisteminize göre internette aratabilirsiniz. Mesela How to install PHP Redis extension in Ubuntu 22.04 gibi...
nuri60 mgsmus abi ben şimdi telescopeyi kurdum mesela ben artık Cache::put('key', 'value', 1440);// 1 day yazdığımda Redise mi yazdı yoksa nasıl set etmeliyim örnek bir datayı
TurkMvc mgsmus merhaba hocam teleskop nedir bide sanırım ben çok geride kalmışım end point felan yoktu kod blogu yada metodu derdik
nuri60 mgsmus predis i kurdum env ayarlarını database.php yi doc'un defaul dediği değerleri verdim cache.php de deafult değeri redis yaptım
mgsmus nuri60 Artık Cache kullandığınızda arka planda Redis kullanacak. Ayrıca dolaylı yollardan cache kullanan yerler de (RateLimiter gibi) aksini belirtmedikçe Redis kullanacak.