mgsmus Abi aslında ilk sormak istediğim foreach içerisinde groupBy'ı bu şekilde kullanmak doğru mu? yaygın mı?
Diğer sormak istediğim aslında veritabanı tasarımını nasıl yapacağımı bilmiyorum.
Siparişler var ona bağlı sipariş detayı ve sipariş ürünleri diye 3 adet tablo var.
Aşağıdaki resim trendyol partnerde olan ödeme detay raporu tablosu. Bende buna benzer bir şey yapmak istiyorum fakat nasıl yaptıklarını tam olarak tasarlayamadım.
Bende buradaki gibi tarihe göre filtrelediklerinde böyle bir veri göstermek istiyorum.
1- Payments
2- Payments Detail
isimli iki adet tablom var.
Eğer müşteri ürüne onay verirse "payments" tablosuna order_detail_id, seller_id, maturity_date ve status gibi kayıtlar ekliyorum.
Admin panelinden satıcıya ödeme yaptığımızı bildirmek ve payment detail tablosuna eklemek için teslim gününden 14 gün geçmesini bekliyorum. Çünkü iade oluşturabilir müşteri.
Payment detail tablosuna da artık ödediğimiz için şu kayıtlar giriliyor.
payment_id, order_item_id, seller_progress_payment, commission_percentage gib gibi alanlar.
Raporuda buradaki (payment details) created_at alanına göre yapıyorum çünkü o tarihte ödemişiz.
Bunun için nasıl bir tasarım yapmalıyım bilmiyorum anlatabildim mi ama? 😃