mgsmus evet görüyorum. Sunucu ile iletişime geçtiğim de ısrarla kod tarafında sorun var diyorlar. Log kayıtlarına baktığımız da cron tetikleniyor ve bir sorun yok diyorlar.
Cron Job Çalışmıyor
caglar_kocak Aklıma tek gelen şu, sunucuya sıfır bir Laravel kurup deneyin.
mgsmus Mustafa abi dökümanda şöyle bir şey var ,
To utilize this feature, your application must be using the database, memcached, dynamodb, or redis cache driver as your application's default cache driver. In addition, all servers must be communicating with the same central cache server.
config/cache.php dosyasına baktım da
'default' => env('CACHE_DRIVER', 'file'),
Sorun buradan kaynaklanıyor olabilir mi ?
caglar_kocak withoutOverlapping için cache gerekiyor. onOneServer özellikliği için de cache gerekiyor ve bu özellik file driver tarafından desteklenmiyor. Bu açıklama bunun için ama siz bunların hiçbirini kullanmıyorsunuz. Task scheduling varsayılan olarak cache kullanıyor mu bilmiyorum ama kullanıyorsa ve yaşadığınız sıkıntının sebebi buysa büyük ihtimalle driver'dan önce storage klasörünün okuma yazma izinleriyle ilgili bir sıkıntı var demektir.
mgsmus Yok doğru söylüyorsun abi onunla da alakalı olamaz. Artık kafayı yedirtme noktasına geldi bana. Bence yolu düzgün algılamıyor. Sonuçta manuel olarak terminalden çalıştırdığım da sorun olmuyor.
Yolu şu şekilde girdim c panelde dosya yöneticisinden projenin olduğu yere baktım. orada /home /name ve bunların altında projeler var.
ben de yolu cd /home/name/project olarak verdim. Acaba başka bir şeyler eklemem gerekli olabilir mi ?
caglar_kocak cd kullanmadan şu şekilde yapın. Daha önce de yazdım:
* * * * * /path/to/php /path/to/project/artisan schedule:run >> /dev/null 2>&1
- Düzenlendi
mgsmus * * * * * /home/name/php /home/name/project/artisan schedule:run >> /dev/null 2>&1
demi ?
mgsmus hmmm tamam abi anladım. Php ye giden yol demi ? benimki şu sanırsam ,
/opt/alt/php74/usr/bin/php
- En İyi Yanıtcaglar_kocak tarafından
caglar_kocak Hayır. PHP binary yolunu yazıyorsunuz. Mesela cPanel kullanıyorsunuz, projeniz PHP 8.1 kullanıyorsa /usr/bin/ea-php81
yazıyorsunuz. Tam yolu bilmiyorum, dokümanlara bakıp yazdım.
* * * * * /usr/bin/ea-php81 /home/name/project/artisan schedule:run >> /dev/null 2>&1
mgsmus abi bulamadım php nin yolunu. cpanelde hangi menüden bulabilirim ?
caglar_kocak Cron ile alakalı yerde yazıyor olabilir.