lyncher1907 Laravel paylaşımlı hostingde kullanılması için tasarlanmış bir framework değil (Aslında Wordpress ve statik html dışında hiçbir şey için uygun değil). O yüzden paylaşımlı hosting kullanan arkadaşlar frameworkün birçok özelliğini kullanamadığı gibi en basit yerde ya tıkanıyorlar ya da hack yapmak zorunda kalıyorlar. Çıkış yolu bulamayınca da kodları bu sefer hostinge göre yazmaya çalışıyorlar ya da vazgeçiyorlar. Bu da hem projeyi hem de öğrenmelerini sekteye uğratıyor. Projeyle uğraşmak yerine bu sefer bunlarla uğraşıyorlar. Amacınız proje mi yoksa satın aldığınız 100 liralık hostingde kod çalıştırabilmek mi?
Aslında tek yapmanız gereken şu:
composer require bumbummen99/shoppingcart
ama şimdi bunu localde yapıp değişen tüm dosyaları sunucuya göndermek zorunda kalacaksınız. Bunu da büyük ihtimalle ftp ile yapacaksınız. Bu sırada git, deployment, ci/cd, ssh, docker vs gibi kavramları ve bunlarla birlikte gelecek olan diğer şeylerin hiçbirini öğrenemeyeceksiniz, tecrübe edemeyeceksiniz.
O yüzden paylaşımlı hosting bana zaman kaybı olarak geliyor, nazik bir şekilde kolay gelsin deyip geçiyorum. Benim gözümde olayın özü yanlış; öz yanlış ise devamı da hiçbir zaman doğru olmayacak demektir...