mgsmus teşekkür ederim üstat eline emeğine sağlık.
E-ticaret Ürün Detay Sayfasında Ürün Özellikleri Gösterimi Sorunu
- Düzenlendi
mgsmus Tekrar merhaba üstat. Öğrenmeye başladığım laravel yolculuğunda yeni yeni birçok şey öğrendim. Bu öğrenme sürecinde laravel.gen.tr deki konuları araştırıyorum. Bunun yanında laravel dökümanları da cok cok işime yarıyor. Ayrıca github repolarınızıda inceledim. Sınırsız kategori olayını hallettim, kategoriye gore urunlerimi getirebiliyorum, ürünün birden fazla fotografı varsa bunları ayrı ayrı getirebiliyorum. Üyelik sistemimi ayarladım. vs vs.
yapamadıklarım
Ürün detay sayfamda ürüne ait beden ve renk seçeneklerini sayende düzgün bir şekilde getiriyorum. fakat yapamadığım iki şey var.
Birincisi sıkıntım
Ürün detay sayfasındaki ilgili ürünün beden ve renk seçeneklerindeki değerlerin seçili gelmesi. ( Ürünüm Small Kırmızı ise beden ve renk seçeneklerindeki S ve Kırmızı seçili gelsin istiyorum.)
İkinci Sıkıntım
Beden ve renk özelliğindeki değerlere stok bilgisi aktarmam gerekiyor. ürün detay sayfasına gelindiğinde varsayıyorum (small kırmızı ürün) S ve Kırmızı seçili iken Medium seçeneğinin stok sıfır ise bunun tıklanılabilir olmasını engellemek istiyorum.
stok tablom
product_stock
shop_id | product_id | variant_id | stock | price
Ürün detay sayfasındaki ürün özellikleri döngüm
@php
$data = [];
foreach ($options as $attribute){
$data[$attribute->name] = [$attribute->attributeValues->pluck('name')];
}
foreach ($data as $key => $value){
<p class='fw-bold m-0 my-2'>{{ $key }}</p>
foreach ($value as $val){
<span class="me-2 border p-1 px-2 rounded">
{{ $val }}
</span>
}
}
@endphp
Bu konu dışında fikrini almak istedigim bir konu var. cevaplamak isterseniz fikriniz benim için önemli.
ürün indirimlerim için indirim ve indirim detay tabloları olusturup buradan mı indirim yapmalıyım. yoksa genel olarak komple kampanya yönetimi gerekli tablolarımı olusturup bu yapı ilemi indirim tanımlamalıyım.
Teşekkürler
- Düzenlendi
SerkanMUTU Ürün detay kısmında ürüne, varyantlarına ve özelliklerine sahipsiniz. Bu istediklerinizi yapabiliyor olmanız lazım:
@foreach($özellikler as $özellik)
{{ $ozellik->name }}
@if($varyant->ozellikler->contains($ozellik))
Seçili
@endif
@endforeach
Kampanya konusunda bir şey söylemek zor. Daha önce tam kapsamlı bir kampanya sistemi hazırlamaya çalıştım, pek kolay geçtiğini söyleyemem.
- Düzenlendi
SerkanMUTU İkinci Sıkıntım
Beden ve renk özelliğindeki değerlere stok bilgisi aktarmam gerekiyor. ürün detay sayfasına gelindiğinde varsayıyorum (small kırmızı ürün) S ve Kırmızı seçili iken stok değerlerini almam gerekiyor. stok degerine gore müşteriye tıklanabilir yada tıklanamz yapacagım
cok vaktinizi alıyorum ustat farkındayım ama bunuda yanıtlayabilirseniz cok sevinirim.
SerkanMUTU Seçilen özellikler ve ana ürün id'sini de kullanarak varyantı bulacaksınız, varyanttan stok bilgisine ulaşacaksınız. Özelliklerden ulaşırken having kullanmanız lazım. Forumda bir şeyler yazmıştım:
https://laravel.gen.tr/d/3176-urun-ve-urun-detay-tablolarinin-olusumu
https://laravel.gen.tr/d/5808-e-ticaret-varyant-ozellikleri-value-ids
mgsmus eyvallah üstat baş tacısın.
- Düzenlendi
Controller'dan gelen veriyi direk döngüye sokmuyorum. yeni bir array olusturup bu yeni arrayi donguye sokuyorum. bu durumda da tum seçeneklerim işaretli geliyor. Help me üstat.
@php
$data = [];
foreach ($attributes $attribute){
$data[$attribute->name] = [$attribute->attributeValues->pluck('name')];
}
foreach ($data as $key => $value){
<p class='fw-bold m-0 my-2'>{{ $key }}</p> // Renk ve Beden olarak geliyor
foreach ($value as $val){
<span class="me-2 border p-1 px-2 rounded">
{{ $val }} // Renk Altına : Kırmızı - Mavi Beden Altına : S M XL olarak geliyor
</span>
}
}
@endphp
SerkanMUTU Ürün özellikleri var bir de ürünün varyantına bağlı özellikler var. Ürün özelliklerini foreach içerisinde dönerken içeride ürünün varyantına bağlı özellikler ile karşılaştıracaksınız. Eğer eşleşme varsa seçili yapacaksınız. Üstte size örnekle anlatmaya çalıştım.
mgsmus Sorunu çözdüm üstat çok teşekkür ederim. Ellerine sağlık
- Düzenlendi
Merhaba varyant sistemi için oluşturduğum 6 adet tablo sistemi var
products, variantgroups , productvariants , productcolors,attributes, pivot tablo
chatgpt nin yaptığı işlemin doğru olup olmadığını bilmiyorum bu konuda yardımcı olabilecek var mi ? @mgsmus hocam. İşlemleri panele entegre etme konusunda takılıyorum.
variantgroups
tablosunda farklı ürünler için varyant grubu ekledim Mobilya Ürünleri için Ölçü Bilgileri , Ayakkabı Ürünü için Numara , gibi kayıtlar.
Takıldığım Nokta İlişkileri kullanmak ve panele entegre etmek.
umutcankarce Yeni bir konu açın, onun üzerinden devam edelim. E-ticaret kapsamlı bir yapı, o yüzden genel bir bütün olarak anlatmak zor. O yüzden parçalara bölüp, mesela "şununla şunun ilişkisi nasıl olacak" ya da "şunun şu şekilde olmasını istiyorum, nasıl yapılabilir" gibi sorular sorarsanız ilerleme kaydedebiliriz.