mgsmus Tekrar merhaba üstat. Öğrenmeye başladığım laravel yolculuğunda yeni yeni birçok şey öğrendim. Bu öğrenme sürecinde laravel.gen.tr deki konuları araştırıyorum. Bunun yanında laravel dökümanları da cok cok işime yarıyor. Ayrıca github repolarınızıda inceledim. Sınırsız kategori olayını hallettim, kategoriye gore urunlerimi getirebiliyorum, ürünün birden fazla fotografı varsa bunları ayrı ayrı getirebiliyorum. Üyelik sistemimi ayarladım. vs vs.
yapamadıklarım
Ürün detay sayfamda ürüne ait beden ve renk seçeneklerini sayende düzgün bir şekilde getiriyorum. fakat yapamadığım iki şey var.
Birincisi sıkıntım
Ürün detay sayfasındaki ilgili ürünün beden ve renk seçeneklerindeki değerlerin seçili gelmesi. ( Ürünüm Small Kırmızı ise beden ve renk seçeneklerindeki S ve Kırmızı seçili gelsin istiyorum.)
İkinci Sıkıntım
Beden ve renk özelliğindeki değerlere stok bilgisi aktarmam gerekiyor. ürün detay sayfasına gelindiğinde varsayıyorum (small kırmızı ürün) S ve Kırmızı seçili iken Medium seçeneğinin stok sıfır ise bunun tıklanılabilir olmasını engellemek istiyorum.
stok tablom
product_stock
shop_id | product_id | variant_id | stock | price
Ürün detay sayfasındaki ürün özellikleri döngüm
@php
$data = [];
foreach ($options as $attribute){
$data[$attribute->name] = [$attribute->attributeValues->pluck('name')];
}
foreach ($data as $key => $value){
<p class='fw-bold m-0 my-2'>{{ $key }}</p>
foreach ($value as $val){
<span class="me-2 border p-1 px-2 rounded">
{{ $val }}
</span>
}
}
@endphp
Bu konu dışında fikrini almak istedigim bir konu var. cevaplamak isterseniz fikriniz benim için önemli.
ürün indirimlerim için indirim ve indirim detay tabloları olusturup buradan mı indirim yapmalıyım. yoksa genel olarak komple kampanya yönetimi gerekli tablolarımı olusturup bu yapı ilemi indirim tanımlamalıyım.
Teşekkürler