PnarBLGN selamlar, Laravel 8 ile geliştirdiğim bir projem var yürüttüğümüz sonrada devir aldığım ve devam ettiğim bir proje çok nadir belli zamanlarda db komple uçuyor. dbye sunucuya bağlıydım bir ara sunucuda ki db de tablolar silindi. Sonra db'yi localim'e çekip localden çalısmaya basladım az once yine basıma geldi normal çalısırken bir anda db uçtu sadece user ve migration tablolarım kaldı neden olabilir acaba fikri olan varmıdır.
deathisonitsway Bu bazen belirli (digitalocean vs..) yerlerde güvenlik amaçlı yapılıyor.Burada user ve pass root root gibi bir yapınız varsa bundan dolayı kaldırılabiliyor.Tabi sebep buda olmayabilir.
PnarBLGN deathisonitsway sunucuda password guvenlı idi oradaki dbyi de defalarca ucurdu. en son localden calısma kararı aldım db de simdi localimide ucuruyor bellı zamanlarda oluyor tam anlayamadım.
PnarBLGN koti42 evet ettım yazılmamıs cok ilginc cok fazla proje var bilgisayarımda laravel ile yazılmıs sadece burada bunla karsılastım ..
ensargunel Selam, biz bir kere google cloud daki db ye şifre koymayı unutmuşuz, 3 günde bir siliniyordu, biri girip siliyordu .. php artisan migrate fresh komutu mu kullanıyor, vscode kullanıyorsanız, tüm projenin içerisinde belirli kodları aratın