Tüm foruma selamlar merhaba ,
jetstream inertia ile sorunsuz kurulum gerçekleştirdim ama ilerlediğimde mutlaka vue.js ye hakim olmam gerektiğini anladığım için sağolsunlar bu forumdan tavsiye üzerine Gökhan Kandemire ait vue.js ile ilgili bir kurs satın aldım çok güzel konulara değinmiş , bu arada bence kursun adı "örnek vermek gerekirse" diye değiştirse yeridir,bu cümleyi çok fazla kullanıyorda o açıdan neyse , Kurs Vue CLI ile ilerliyor Jestream kullanmadan Laravel 8e Vue.js yükleyerek devam edeceğimi farzedersek , anlamak adına soruyorum
yanii
yeni bir laravel 8 projesi oluşturup içine sadece vue.js dahil edilip ilerlediğimi varsayarsak soruyorum .
Laraveldeki web.php içinde Route::get('/home', function () {
kullanımı varken neden vue router kullanayımki tamam çok güzel vue router çok güzel rotalar tanımlıyor ama benim neden ihtiyacım olsunki laravelde zaten bu rotalama mevcut . kursdaki bu vue router bölümünü es geçmeyi düşünmelimiyim . ?
ikinci sorum olan vuexde yukardakine benzer bir soru çok uzatmadan kısadan şunu sormak istiyorum VUE CLI ortamında vuex , vue router çok mantıklı yani ortada laravel yoksa bi nevi laravelin sağladığı ortam oluşturuluyor gibi ama ben laraveli backend için kullanıcam örneğin laravel breeze ilede auth işlemlerini sağlıyor isem zaten kullanıcının tüm oturumu kontrolum altındayken vuex ile uğraşmama gerek varmı ? bu arada vuex tam olarak ne yapıyor onuda anlamadım yani State yönetimi dedikleri şey oturum açmış kullanıcının tüm bilgileri state diye tanımlanabilirmi ?
birde bonus olarak nuxt.js diye bişe sürekli youtube da karşıma cıkıyor bir konu hakkında eğitim ararken nuxt kullanıldıgını görüyorum birde birisi lütfen bu nuxt.js i açıklarmı biraz fikir sahibiyim ama açıklamaya laravel ile kullanımı şeklinde açıklarsanız çok memnun olurum. tüm forumu dolaşarak vakit geciren arkadaşlarada selamlarımı iletiyorum . kolay gelsin herkese