İkisini de deneyimlemiş bir yazılımcı olarak yorum yapmam gerekirse; Önce vue js 2 öğrendim ve 1 seneden fazla proje geliştirdim, daha sonra reacta geçtim, vue ile geliştirdiğim projelerden çok keyif aldığm söylenebilir,söz dizimi son derece kolay anlaşılır ve etkili uygulamalar çıkartılabilir bir js framework'ü,
Laravel topluluğu tarafından bu kolaylığından ve Taylor Otwel dan dolayı daha çok benimsendiği söylenebilir. ilginç bir şekilde laravel mix vue ile daha sorunsuz ve uyumlu çalışıyor, react'a geçtikten sonra sıkıntılı süreç oluyor.
Anlaşılması daha zor JSX söz dizimi ve tüm karmaşıklığına rağmen React muazzam bir ortam ve çok daha farklı bir haz ve deneyim sağladı, Reactın daha ileri bir kütüphane olduğunu söylemekten çekinmeyeceğim.
Benim önerim yeni başlayanlar vue ile başlasın. frontend yazılım paradigmasını kavramak açısından büyük bir kolaylık sağlıyor; sonra bence mutlaka bir süre sonra reacta geçsin, zaten o zamana kadar öğrendikleri Reactı anlama ve adaptasyon konusunda da büyük bir katkı sağlıyor.
belli bir deyim varsa hiç Vue js e uğramadan react öğrensin, zaman kaybetmeden orada uzmanlaşma sürecini devam ettirsin.