koti42 Server error verdiyse hata loglarına bakıp hatanın sebebini bulmanız lazım. Mesela bu forumda benden başka kim şu kısmı okuyup düzeltiyor merak ediyorum:
config/app.php
/*
|--------------------------------------------------------------------------
| Encryption Key
|--------------------------------------------------------------------------
|
| This key is used by the Illuminate encrypter service and should be set
| to a random, 32 character string, otherwise these encrypted strings
| will not be safe. Please do this before deploying an application!
|
*/
'key' => env('APP_KEY'),
Standart bir Laravel kurulumunda böyle boş geliyor, yani ikinci, default bir değer yok. Burası uygulamanın en önemli yerlerinden biri çünkü tüm çerezlerden şifrelere kadar her şey bu key kullanılarak şifreleniyor. Eğer standart kurulum ile buraya bir değer gelseydi çoğu kimse bunu değiştirmeyecekti ve uygulamalarının hacklenmesine sebep olacaktı o yüzden özellikle boş bırakılmış ve sizin girmeniz isteniyor.
Ben php artisan key:generate yaparak bir key oluşturup buraya elle ekliyorum:
'key' => env('APP_KEY','base64:1SWfOub/xMRs=gmGOniZz4jaMirjOpj58ZK3dL38VE+Q'),
Bunu anlatmamın sebebi, eğer burayı böyle yapmadıysanız .env dosyasını silince büyük ihtimalle buradan hata alıyorsunuzdur çünkü uygulamaya bir key vermeniz gerekiyor. Hatanın sebebi her şey olabilir ama ben parayı buna bastım.
koti42 NOT: env.example olanı da kaldırdım şimdi halen hata veriyor Server Error
.env.example dosyasını kaldırmayacaksınız (denemek için yapmışsanız bile açıklama gereği hissettim), mevcut .env içeriğini oraya yapıştırıp içerisinde gizli kalmasını istediğiniz verileri sileceksiniz. Sadece değerlerini ama, keyler kalacak, FACEBOOK_API_KEY= gibi Böylece başka biri projeyi klonlarsa uygulamanın hangi değerleri istediğini bilecek.