BoraN7 PHP ile Javascript arasındaki bu tarz etkileşim sıkıntılı ve çok karmaşık, basit şeylerde bile kolayca kaosa dönüşebiliyor. Yapmanın daha basit yollarını bildiğim için benim hoşuma gitmedi. Javascript içinde event fırlatıp Livewire içinde PHP ile yakalayıp event ile gelen veriyi değişkene aktarıp değişkenin değiştiğini anlayınca componenti tekrar render etmek... bu düşünce şekli bence yanlış. Basit işlerde sadece Livewire ya da sadece AlpineJS kullanıp bir iki güzel atraksiyon yapınca hoşunuza gidiyor ama ciddi bir projede bu tarz bir etkileşim, hele ki 3. parti javascript paketleri devreye girdi (Google Maps JS API, Socket...) mi can yakıyor. Yani bilmiyorum, yaklaşık 15 senedir kod yazarak para kazanan bir adam olarak alnımdan iyi ter akıttı, sonuç olarak 2 aylık emeği 2 haftada Vue'ye taşımak zorunda kaldım ama oh be de dedim yani taşıdıktan sonra.
Yaptığınız gerçekten basit bir şey ise kullanabilirsiniz bence ama böyle CRM, eticaret, otomasyon, real-time uygulamalar vs uzun soluklu ve bol etkileşimli işlerde konunun uzmanı adamlarla çalışmıyorsanız üzülürsünüz gibime geliyor. Bazı şeylerin çözümünü buldum ama yani resmen bir div'in özelliği içinde mini bir uygulama yazdım neredeyse, bu ne dedim sildim.
3-4 ay bunlara ciddi ciddi emek veren biri olarak tavrım net, eğer Livewire + AlpineJS girecekseniz bence hiç kod yazmayın, 2-3 hafta en az proje gereksinimlerini bunlarla sağlayabiliyor musunuz araştırın deneyin test edin, yapan nasıl yapıyor demeyin, yapan sizin projeyi yapmıyor çünkü. Kesinlikle kullanmayın demem ama ben basitlikten yana bir adamım, basit olmadığını gördüm, o yüzden ben sevmedim.